Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Rökkvarts – avlägsna negativ energi och rensa energifältet från låga vibrationer

0

Rökkvarts – en brunaktig kvartskristall som helar

Det finns många olika sorters kvartskristaller där ute, varav rosenkvarts är en sådan. En annan kristall av detta slag är rökkvarts – en sten som besitter de helande egenskaper som många andra kvartskristaller har. Dessutom har den sina egna unika egenskaper och mångdubblar därför den helande effekten.

Rökkvarts är en mörk och mystisk kristall som har många möjliga användningsområden och flera helande egenskaper. Om du till exempel har svårt att frigöra dig från gamla invanda mönster, tankar eller känslor kan denna kristallen vara till hjälp. Den är nämligen känd för att kunna dra till sig ren ljusenergi från kronchakrat ner i rotchakrat. På så vis kan stenen hjälpa till att grunda dig.

Rotchakrat är som bekant beläget vid ryggradens nedre del och styr hur grundad, trygg, stabil och balanserad du känner dig. Det är en slags sträng av energi som binder dig fast i såväl Jorden som skyn på en och samma gång. Precis som vi här kommer att gå in närmare på kan denna kristall används för att aktivera, balansera och rensa ditt rotchakra.

Rökkvarts är en kristall som liknar svarta ädelstenar

Rökkvarts är en kristallklar kvartskristall som finns i flera olika färgnyanser. Denna sten kan vara allt från ljusgul eller brunaktig till mörkbrun. Faktum är att vissa ibland blandar ihop denna sten med svarta ädelstenar på grund av stenens färg och intensitet.

Färgen kommer i själva verket från att den förekommer nära naturliga strålningskällor såsom radioaktiva mineraler. Färgen kan även framställas på artificiell väg genom en process som kallas för bestrålning.

Denna kristall har historiskt sett haft en koppling till flera olika länder och kulturer. Det är dock Skottlands nationalsten. Detta har att göra med att den förekommer flitigt inom keltiska berättelser och legender. Den har en särskilt nära koppling till de gamla keltiska druiderna. De använde rökkvarts för att fördjupa och befästa sin koppling till naturen och andevärlden.

Så kan denna sten hjälpa dig på olika sätt

Rökkvarts är en sten som är känd för att kunna förbättra människors övergripande välbefinnande. Stenen kan bland annat hjälpa dig att släppa känslomässigt bagage som du inte längre vill klamra dig fast vid. Den kan även underlätta läkningen av gamla står, bidra till ökad stabilitet samt grunda dig. Precis som den ofta brunaktiga färgen antyder kan stenen också föra dig närmare Jorden.

Detta är kort och gott den ultimata stenen för den som vill grunda sig lite extra. Stenen besitter flera av de helande egenskaper som många andra kvartskristaller besitter. Dessutom är just denna sten alltså bra på att avlägsna negativ energi, avgifta kroppen och rensa energifältet från låga vibrationer. Den sägs också kunna hjälpa dig att skydda din kropp från strålning samt avhjälpa matsmältningsbesvär.

Dessutom kan rökkvarts vara till hjälp genom att lindra symtomen på depression och ångest. Den kan se till så att en känsla av lugn och rofylldhet infinner sig hos dig. Den kan även förbättra din kommunikation med andra människor, förverkliga drömmar samt förbättra din intuition. Det är med andra ord lätt att förstå varför just denna kristall är en klar favorit bland många helare m.m.!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke