Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Rosenkvarts

0

Rosenkvarts är en mineral som har fått sitt namn från sin färg. Oftast har den en lite mjölkigare färg än vissa andra som är mer genomskinliga. Färgen är allt från blekt rosa till starkt rosa. Vissa ser till och med nästan färglösa ut i inomhusbelysning, och andra bleknar om de får utstå dagsljus under en längre tid.

Utbredning

Rosenkvarts finns faktiskt över hela världen. I Norden återfinns rosenkvarts i till exempel Norge där den bleka varianten finns i bland annat Ågskaret, Grönöy och Froland. I Finland har man hittat den i till exempel Nurmo och Kankaanpää. I Sverige finns den i Överhogdal i Härjedalen och Hoting i Ångermanland. I Ytterklippen i norra Sverige finns det rosenkvarts som är mycket blek. Man brukar säga att rosenkvartsen som kommer från Sörihällan i Råneå tillhör samma klass, färgmässigt, med de bästa från Afrika.

Förutom i Norden kan man finna rosenkvarts i USA, Thailand och kanske främst från Brasilien och Madagaskar.

Egenskaper

Rosenkvarts kallas också ibland för kärlekens sten och är den perfekta stenen för villkorslös kärlek i olika former. Den arbetar med, eller snarare öppnar, hjärtchakrat, vilket innebär att den främjar vår kapacitet för ömhet, romans och kärlek. Den är både kärleksfull och moderlig och kan hjälpa den som till exempel bär på sorg och/eller saknad av en viss sak eller person, till exempel hjärtesorg. Den sägs också kunna hjälpa till att stärka bandet mellan en mamma och hennes barn och kan till exempel bäras som ett smycke på magen under hela graviditeten utifrån detta.

Man kan också säga att rosenkvarts stimulerar kontakten med vårt inre barn och hjälper till att stödja vår oskuldsfullhet och tillit. Rosenkvarts kan också hjälpa till att läka både hjärta och själ, men också förlåta, ge dig trygghet och skydda mot skadlig och negativ energi.

Rosenkvarts både för in kärlek, hjälper den som söker just kärlek och även hjälper till att stärka kärleken i ett förhållande mellan två personer. För att hjälpa detta på traven kan man placera rosenkvartsen i stort sett överallt, men är perfekt för rum som sovrum och barns rum. I sovrummet kan man med fördel placera den mellan två ljus.

Rofylld energi som får kroppen att slappna av

Rosenkvartsen har en lugn och rofylld energi som också hjälper till med att skapa förståelse och försoning. Den lugnar stress och förmågan för acceptans och empati. Mottot är att kärleken finns i oss själva och att vi ska älska oss själva. Stenen kan du med fördel bära med dig, som till exempel ett vackert smycke runt halsen.

Om du har svårt för att sova på nätterna eller känner dig orolig kan du bli hjälpt av rosenkvarts, eftersom den kan hjälpa dig att slappna av. Om du lider av akne kan rosenkvarts bota detta genom att du stryker stenen mot huden. Det sägs också att rosenkvarts kan förhindra missbruk av alkohol samt vara effektiv om du vill gå ner i vikt.

Om du har smärta och/eller värk i muskler och/eller leder kan också rosenkvartsen hjälpa dig med dina smärtor. Den kan också användas för att rena exempelvis möbler.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke