Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Rutilkvarts – en vacker och helande sten

0

Rutilkvarts finns i länder som USA, Schweiz, Pakistan, Norge och Australien. Den klara bergkristallen rutilkvarts är speciell då den har så kallade rutiler inneslutna i stenen. Dessa rutiler kan liknas vid vackra och gyllene blonda hårstrån eller nålar och är egentligen ådror av titan.

Rutilerna har gjort rutilkvarts känt och kallas ofta för venushår eller kärlekspilar/Amors pilar. Att de kallas för venushår har med en grekisk legend att göra och sammanför därmed stenen med kärleksgudinnan Venus. En version är att gudinnan tappade ett hårstrå på jorden när hon borstade det, varpå hon upptäckte att hårstrået frusit fast i ett isblock när hon skulle hämta det. Hon förvandlade då isen till en sten, vilket blev rutilkvarts. Hon tyckte nämligen att hårstrået var så vackert och ville därför kapsla in det för all evig tid.

Passar för personlig utveckling

Rutilkvarts är utmärkt att använda när du vill utvecklas på ett personligt plan. Den hjälper dig till förändring och ökar din möjlighet att släppa det förflutna. Stenen står också för självständighet och hjälper till att framhäva din beslutsamhet vilket du kan ha nytta i såväl privat- som arbetslivet. Rutilkvarts har många andra goda egenskaper:

 • Hjälper till att finna en bra mental balans.
 • Bidrar till att skapa stabilitet i olika slags relationer.
 • Skyddar mot och rensar även vår kropp från negativ energi.
 • Hjälper med att ta reda på grunden till ett problem eller sjukdom.
 • Kan hjälpa dig att finna nya goda vanor så att du kan genomgå förändringar i ditt liv och nå de mål som du strävar mot och förverkliga dina drömmar.
 • Kan bidra till med att stimulera sexualiteten.
 • Kan lindra fysiska skador och fantomsmärtor.
 • Dämpar rädslor och fobier.
 • Hjälper till att få ökad positivitet.
 • Lugnar vid oro och leder bort dig från självdestruktiva tankar och beteenden.
 • Kommer med lyckokänslor då den för med sig glädje in i ditt liv och omgivning.

Rutilkvarts – en av de mest helande kristallerna

Rutilkvarts anses vara en av de mest helande kristallerna. Om den dessutom innehåller svart turmalin, det vill säga svarta rutiler,  blir det en fantastisk kristall med skyddande egenskaper som hjälper dig att möta alla blockeringar och hinder som kan stå i din väg genom livet.

Den hjälper dig att förbättra ditt andliga välbefinnande och underlättar kontakten med det gudomliga. Rutilkvarts passar därför utmärkt att använda vid meditation för att rensa ditt sinne och aura från all negativ energi, tvivel eller andra känslor som gör att du inte kan blomma ut så mycket som du vill och kan. I meditationen skapar den också ett skydd som hjälper till för både mentala och astrala redor.

Du kan med fördel använda rutilkvarts när du befinner dig på platser som tar din energi, till exempel i en stressig eller förorenad miljö. Du kan också använda rutilkvarts när du vill eller behöver hela dina tidigare liv. Om du upplever att energi känns alltför starkt, till exempel när du bär rutilkvarts i ett smycke, bör du inte bära det konstant. När du använder kristallen bör du också tänka positivt för att förstärka dessa tankar.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke