Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Safir – Besitter spirituella krafter

0

Safir – Bloggar inom kropp, själ & hälsa. Sveriges största mediala portal + tarotlinje – Vivi Linde, Mediumpodden, Veckans astro/tarot. Kristall, kristaller

Safir – en av de äldsta och mest älskade kristallerna

Safir är en blå sten med en glimrande färg som hyser mystiska krafter. Detta är en av de äldsta och mest älskade ädelstenarna och kristallerna. Den har fått sitt namn från det latinska ordet sapphirus, vilket betyder blå sten. Namnet är förstås väldigt passande då stenen har en väldigt rik och djup blå färgton.

Safir är en kristall som glimmar likt en stjärna mot natthimlen

Denna sten glimrar som en stjärna mot den mörka natthimlen och har länge fått symbolisera himlen ovan oss. Safir har använts av såväl adelsmän som kungligheter runt om i världen sedan urminnes tider. Stenen fullkomligt osar av löften om kärlek, rikedom och vishet.

De forntida grekerna använde stenen för att blidka den mäktiga guden Apollon. Därför bar de ofta denna sten på sig i samband med att de besökte oraklet. Även i vår moderna tid har kristallen fortsatt att överglänsa alla andra kristaller. Bland annat gavs prinsessan Diana en vacker vigselring prydd av safir och diamanter. Kungar och drottningar har länge eftertraktat denna sten då den ofta anses hålla innehavaren av stenen trygg och omgiven av ett sken av vishet.

Stenen är vanligtvis blå men kan även ha någon av flera andra färger

Safir är en sten som är kopplad till rubin vad gäller deras beståndsdelar. Safiren har dock även en förekomst av järn och får därför sin djupa blå färg. Tillsammans med just rubin samt diamant och smaragd är detta en av de fyra mest ädla stenarna som finns i vår värld.

Vi förknippar ofta denna kristall med färgen midnattsblå. I själva verket kan den dock även ha andra färger:

  • Grön safir som stärker vår inre vision, ger oss integritet samt uppmuntrar känslor av medkänsla och kärlek.
  • Gul safir som stärker solarplexuschakrat samt för med sig rikedom och makt.
  • Lila safir som har en stark koppling till själen och hjälper oss att föra vishet till kronchakrat.
  • Rosa safir som stimulerar känslor, ger hjärtat styrka och för med sig vishet i kärlek.
  • Vit safir som ger oss klarhet, renlighet och ett tydligt syfte.

Dessutom finns förstås även den blå safiren – fördelarna med att använda denna variant som helande kristall belyser vi nedan!

Fördelarna med att använda blå safir som en helande kristall

Blå safir har ända sedan antiken, genom medeltiden och in i vår moderna tid varit en helande kristall med flera påtagliga egenskaper. Kristallen fullkomligen dryper av spirituella krafter – den kan bland annat hjälpa ditt sinne att finna ro och fokus. Stenen hyllas ofta för den vishet som den för med sig. Den kan också vara till hjälp för dig som vill kunna välkomna sanning, klarhet, medvetande och ett större mod in i din värld.

Ända sedan urminnes tider har vi människor använt oss av denna sten för att söka skydd mot sjukdom och förgiftning. Så är fallet än idag, och du kan bland annat använda den för att skydda dig mot negativa vibrationer eller toxiska energier. Dessa riskerar annars att tynga ner ditt hjärta och din själ samt föra dig på villovägar, bort från den spirituella väg som du färdas på.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke