Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Sedona – ett spirituellt center

0

Sedona – den kraftfulla staden

I Arizona i USA finns det en stad som är känd för sin vackra och speciella natur med fantastiska och höga sandstensformationer. Staden heter Sedona och har blivit utsedd till USA:s vackraste plats. Mängder av turister (över fyra miljoner) från jorden runt besöker staden varje år. Men det finns mycket mer i och kring Sedona än vad man fysiskt kan se.

Sedona är ett spirituellt center och kanske främst känt för sina kraftfulla energiströmmar (vortex). Dessa kommer att beskrivas mer ingående nedan. Staden står också för andlighet, helande och självutforskning. Sedona anses bland annat vara en av de 10 mest heliga platserna på jorden.

Bland den amerikanska ursprungsbefolkningen anses staden och dess områden vara en helig plats och har varit så under en lång tid. De har därför bland annat vallfärdat för att utföra olika slags ceremonier. De röda sandstensformationerna tros ha starka andliga krafter. Staden är en plats för pilgrimer och sökare. Av alla besökare som kommer dit varje år så är 60 procent av dessa personer som söker efter andliga upptäckter.

I Sedona finns det bland annat butiker, terapeuter, spa-anläggningar och medium som säljer relevanta ting och erbjuder bland annat meditation och guidade turer. Staden och dess område är en plats som du kan besöka för spirituella och personlig utveckling för sinnet, kroppen och själen.

Kraftfulla energiströmmar

Som redan nämnts ovan, anses Sedona ha kraftfull energi som kommer från energiströmmar i området. Dessa energiströmmar kommer upp från jorden och en del menar att de bildas när leylinjer korsar varandras väg. Vissa anser att Sedonas energiströmmar är de starkaste på jorden. Främst är det fyra platser som har en extra kraftfull energi: vid flygplatsen (Mesa), Cathedral Rock, Boynton Canyon och Bell Rock.
Många människor mediterar, utför yoga eller andra ritualer när de befinner sig vid en energiström.

Vad energiströmmarna kan göra med dig

Energiströmmarna har olika betydelser för olika personer. Strömmarna kan liknas vid en virvel och vilken effekt vi får av dessa beror på om virveln rör sig nedåt eller uppåt. Om en energiström rör sig uppåt, som till exempel vid Bell Rock, kan du känna exempelvis glädje. Om energi istället går nedåt anser vissa att man kan få en inblick i sitt tidigare liv eller glömda minnen.

En del upplever att de får en positiv effekt och påverkas under en längre tid framöver. En del menar att energierna snarare har en förstärkande effekt på vårt mående. Detta kan göra att effekterna kan vara antingen negativa eller positiva beroende på hur vi mår när vi besöker platsen. Andra känner sig inspirerade, upplyftande eller pånyttfödda efter att ha besökt en energiström. Vissa anser sig inte få någon effekt alls.

Även om du skulle besöka Sedona och en energiström och inte uppleva att du får någon effekt, bli inte besviken. Eftersom staden är en så vacker plats räcker det för många att bara vara i naturen och den rena luften. Den råa fysiska skönheten i landskapet kommer automatiskt att göra dig inspirerad, upplyft och återställd. Det sägs att ingen lämnar Sedona oförändrad.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke