Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Serpentin – Hjälper oss att väcka våra mediala förmågor

0

Serpentin – en ormlik och skyddande sten

Serpentin är samlingsnamnet på en grupp stenar som ibland även kallas för serpentinit eller serpentinstenar. De förekommer lite varstans på vår planet, från Grekland till Kanada, Sydkorea, Nya Zeeland och i en rad andra länder. Serpentin förväxlas ibland med jade, vilket sannolikt har att göra med de bägge stenarnas ofta gröna färg. Men dessa stenar har en väldigt olika kemisk struktur.

 

Serpentinstenar behöver inte heller vara just gröna. De kan även ha andra färger, såsom svart, vit, gul och andra kulörer. Ofta har dock en serpentin en grön nyans. Färgen kommer för övrigt från förekomsten av mineraler såsom kobolt och krom. Man brukar i regel hävda att en genomskinlig sten har mer kraftfulla parapsykiska egenskaper. Å andra sidan sägs ogenomskinlig serpentin ha en tydligare effekt på den fysiska världen, men skillnaden är i själva verket ganska liten.

Den skyddande stenen

Serpentinit har fått sitt namn från det faktum att stenarna ibland kan likna ormskinn till utseendet. Av denna anledning är det också lämpligt att dessa stenar vanligtvis är gröna. Under forntiden ansågs nämligen ormar i västvärlden vara illavarslande och kopplade till ondska. Men med det sagt är inte serpentin på något sätt en ond sten. Historiskt sett har serpentinstenar snarare använts för att upptäcka ondskefulla varelser. De har även haft som syfte att skydda människor mot såväl otur som ondska och till och med svart magi.

 

De stenar som anses ha negativa egenskaper har ofta en påtagligt mörk färg. Men serpentinstenar är sällan särskilt mörka, även om de ibland kan vara mörkgröna. Vanligtvis är serpentin snarare ljusgrön.

Så kan serpentin hjälpa dig i ditt liv

Serpentinstenar anses vara utomordentligt bra stenar för healing. De sägs heala alla chakran, men riktar sig främst mot solarplexus och hjärtat. Serpentin hjälper till att energin kommer fram till de ställen i kroppen där det är som störst behov.

 

Stenen hjälper även till att rensa och lösgöra dig från olika blockeringar i ditt känsloliv. Om du har känslor som du känner att du måste trycka undan kan detta leda till negativa känslor såsom ilska och/eller frustration. Dessa känslor måste vi möta och hantera på ett bra sätt för att kunna få en upplevelse av frid i både kropp och sinne.

 

Genom att ta med dig en serpentin i möten med andra människor från det förflutna som väcker obehag hos dig, kan du uppleva en trygghet och lugn i mötet samt uppleva att den lindrar din rädsla. Serpentin har nämligen en nära koppling till karma och både ditt tidigare och framtida liv.

 

Denna vackra typ av stenar finns även till att stimulera den gudomliga närvaron inom oss och i våra liv, men också för att stimulera kundalinienergin (jordenergin). Genom denna stimulering kan vi människor få en ökad kontakt med det gudomliga och ett upphöjt medvetande och en förståelse utanför den egna personligheten.

 

Serpentin kan hjälpa till med att väcka mediala förmågor till liv som innan varit dolda för dig. Främst den ljusgröna varianten av serpentin kan exempelvis bereda en väg till änglaenergier och stärka kontakten med änglarna.

autor zdjęcia Sebastian Socha

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke