Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Svenska pilgrimsleder

0

Svenska pilgrimsleder – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer.

Svenska pilgrimsleder låter dig utforska vårt avlånga land

Sverige är ett avlångt land som är sprängfyllt med naturlig skönhet, kultur och historia. En av de aspekter av kulturen som det sällan talas om särskilt mycket är dock våra svenska pilgrimsleder. Dessa leder har använts av personer i många århundraden. De erbjuder också ett unikt och meningsfullt sätt att utforska våra olika landskap och vår anrika historia.

S:t Olavsleden är en av de mest välkända av alla svenska pilgrimsleder

En av de mest välkända av alla svenska pilgrimsleder är S:t Olavsleden. Denna led följer den väg som den norske kungen Olof den helige vandrade en gång i tiden. S:t Olof, eller Olof av Danmark och Norge som han också kallades, var med och spred kristendomen i Skandinavien under 1000-talet. Hans pilgrimsled går genom flera natursköna landskap i såväl Sverige som i Norge och i Danmark. Därmed erbjuder den en utmärkt möjlighet att utforska de skandinaviska ländernas historia och kulturer.

Det är idag möjligt att färdas längs S:t Olavsleden antingen till fots, med hjälp av cykel eller på en hästrygg. Det finns också flera olika rutter att välja mellan beroende på vilka dina intressen är och hur din fysiska förmåga ser ut. En av de populära rutterna har sin början i Ljusdal och tar dig sedan på en resa genom det pittoreska området kring Dellensjöarna.

En annan populär rutt är den som går under namnet Gotaleden. Denna led börjar i Göteborg och tar dig på en resa längs Västsveriges fantastiskt vackra landsbygd. Denna rutt är särskilt populär bland cyklister. Detta då den gör det möjligt att upptäcka en del av Sveriges allra vackraste natur i en lugn och fin takt.

Två populära svenska vandringsleder finns i Östergötland och Dalarna

Utöver St:olavsleden finns det även flera andra spännande svenska pilgrimsleder som är väl värda att utforska. En sådan är S:t-Annaleden. Denna led tar dig genom den vackra naturen i området kring Östergötland. Detta är framför allt en populär rutt bland personer som är intresserade av att utforska den rika historien i området. Till exempel kommer du som går denna led att passera flera forntida stencirklar och andra historiska platser.

Ytterligare en populär svensk pilgrimsled är den som kort och gott kallas just Pilgrimsleden. Detta är en 13,5 mil lång led i Dalarna som låter dig utforska den vackra landsbygden i området kring Hedemora. Detta är inte minst en väldigt populär pilgrimsled på sommarmånaderna. På sommaren står nämligen blommorna i blom och naturen är då som allra vackrast.

Vandra längs lederna och kom i kontakt med andra pilgrimer

Oavsett om du är en andlig person eller en historieintresserad sådan kan du vilja utforska våra svenska pilgrimsleder. Detsamma gäller också om du helt enkelt bara älskar att vistas utomhus. De olika pilgrimslederna som finns i vårt avlånga land ger dig ett unikt och meningsfullt sätt att utforska landet på ett nytt sätt. Genom att färdas längs dessa leder kan du på ett djupare sätt uppskatta naturen, historien och kulturen.

En annan fördel med att vandra längs våra svenska pilgrimsleder är att du kan få möjlighet att komma i kontakt med andra pilgrimer från olika delar av världen. Dessa personer delar dina intressen och din passion. Så varför inte snöra på dig dina vandringskängor eller hoppa upp i sadeln på din cykel och ge dig ut på en upptäcktsfärd?!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke