Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Topas – en kraftfull andlig och helande sten

0

Topas – en kraftfull sten som finns i många färger

Topas är en vacker och kraftfull helande sten som har använts i många århundraden. Denna sten har under århundradena använts för att behandla en rad olika fysiska och psykiska åkommor. Den finns i flera olika färger, däribland blå, gul, rosa och grön. Ofta utvinns den i länder såsom Brasilien, Ryssland och Sri Lanka.

Faktum är att denna sten även kan hittas i Sverige. Topas är nämligen ett mineral som bland annat förekommer i vårt land och som har hittats på flera olika platser, däribland i Malmberget. Man har även funnit den i Uppland samt i Västernorrland. Fortsätt att läsa för att lära dig mer om dess helande egenskaper!

En topas hyser renande energi

Den energi som topas sägs hysa är renande. Därför är detta en utmärkt kristall att använda när du vill avlägsna negativ energi. Du kan bland annat använda den för att hela dig själv emotionellt samt för att lindra din stress och ångest. Dessutom ska stenen kunna främja en känsla av lugn och balans i kropp och sinne.

Topas sägs också vara en kraftfull sten när det kommer till det fysiska läkandet. Den sägs ofta kunna behandla en rad olika besvär. Till exempel ska den kunna främja matsmältningen, stötta immunförsvaret samt lindra värk och inflammation i kroppen.

Utöver de helande egenskaper som vi redan har nämnt sägs stenen också vara en kraftfull andlig kristall. Topas sägs till exempel kunna främja en andlig medvetenhet samt stärka kopplingen till det andliga. Den ska också vara till hjälp när du vill manifestera något, genom att förverkliga dina begär och intentioner.

Så kan du använda den för att hela

Du kan använda topas på flera olika sätt för att hela dig själv samt för att främja din andliga utveckling. Stenen kan bäras som smycke, ligga i fickan eller placeras på kroppen. Detta i samband med meditation eller olika typer av healing. Till exempel kan du placera stenen på specifika delar av din kropp för att balansera och hela dig på detta sätt.

Det anses generellt sett vara väldigt tryggt att använda topas för att hela. Men det är viktigt att komma ihåg att detta är en kraftfull kristall. Därför bör du också iaktta viss försiktighet när du använder dig av den. Det kan exempelvis vara en bra idé att läsa på om dess helande egenskaper samt hur du på bästa sätt använder den till din fördel. Detta gäller åtminstone om du känner dig lite osäker på hur du bäst kan använda stenen.

Sammanfattning av topas och dess helande egenskaper

Avslutningsvis kan vi sammanfatta våra tankar om topas genom att upprepa att detta är en mångsidig och kraftfull helande kristall. Människan har använt sig av kristallen i många århundraden för att bota olika besvär och åkommor. Den har en renande energi som gör den till en utmärkt kristall för dig som vill främja balans och nyttja dess helande krafter. Samtidigt har den även egenskaper som gör den till ett värdefullt redskap när du vill öka din andliga medvetenhet eller manifestera något. Bär den gärna som ett smycke eller använd den för healing!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke