Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Transcendental meditation

0

Transcendental meditation är en form av meditation som Maharishi Mahesh Yogi har taigt till västvärlden för att utveckla befolkningens inre potential. Det har gjorts omfattande forskning på området som har visat att denna teknik kan försätta utövaren i ett tillstånd av djupt inre lugn samt förbättra inlärningsförmågan och öka kreativiteten.

När du använder dig av den transcendentala meditationstekniken kan du utan ansträngning tillåta ditt sinne att föras bortom tanken på att uppleva källan till tanken. Detta leder till ren medvetenhet, vilket även kallas transcendental medvetenhet. Detta är den mest fridfulla och tysta nivån av medvetande som finns – ditt allra innersta. I detta stadie av vilsam vakenhet fungerar din hjärna på ett sätt som ger en avsevärt ökad samstämmighet och din kropp får en djup vila.

Denna meditationsteknik utövas under tjugo minuter två gånger per dag. När du ska utöva den transcendentala meditationstekniken ska du sitta bekvämt och ha dina ögon stängda. Du kan behöva lära dig tekniken från en certifierad lärare.

Hur skiljer sig transcendental meditation från andra former?

Vid andra former av meditation använder sig utövaren vanligtvis av en av följande två metoder: koncentration (att man fokuserar på någonting) eller begrundande (att man tänker på någonting). Bägge dessa metoder kan ha effekt i olika sammanhang. I den transcendentala meditationstekniken används varken koncentration eller begrundande. Det är en enkel och naturlig process där utövaren lätt och ledigt låter sinnet höja sig över det jordiska. Detta är vad neuroforskare kallar för ett tillstånd av vilsam vakenhet.

Forskning på den transcendentala meditationstekniken

Över 380 studier har gjorts på denna teknik och dessa har publicerats i över 160 vetenskapliga tidningar. Studierna har utförts vid över 200 olika forskningsinstitutioner, bland annat Stanford Medical School och Harvard Medical School. I USA har National Institutes of Health (NIH) avsatt drygt 26 miljoner dollar (motsvarande 245 miljoner kronor) till forskning som är tänkt att utröna vilka effekter den transcendentala meditationstekniken har på vår hälsa.

Fördelar med transcendental meditation

Genom att utöva transcendental meditation kan du öka din energi och ditt fokus samt förbättra den nattliga sömnen. Du får dessutom en ökad tolerans mot smärta enligt en studie som har publicerats i tidningen NeuroReport. Denna högre tolerans mot det obekväma innebär också att du klarar av att pressa fram en extra kilometer under löprundan eller ännu ett set i gymmet.

En annan studie har visat att du kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt stroke genom att använda dig av denna meditationsteknik. Transcendental meditation kan nämligen sänka blodtrycket och på så sätt minskar risken att du drabbas av hjärtattack eller stroke. Även risken för Alzheimers minskar genom att du förstärker kommunikationen mellan din hjärnas olika delar.

Genom att utöva TM regelbundet ökar din kreativitet och produktivitet. Om du har svårt att hitta en bra lösning till ett problem på jobbet eller behöver en ny idé för att imponera på din chef, kan du genom att varje dag utöva transcendental meditation få mer klarhet i dina tankar vilket krävs för att du ska kunna ta dig igenom mentala spärrar.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke