Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Tredje ögat – medvetenhet, intuition och andlig kommunikation

0

Tredje ögat – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer. 

Tredje ögat (ajna) – kroppens sjätte chakra

Det finns sju chakran i kroppen som helande energi löper igenom. Energin kallas prana och balanserar kropp, sinne och själ. Alla de olika chakran har ett unikt syfte och kan ge upphov till symtom om de blockeras. Ett chakra som du bör försöka öppna är det så kallade tredje ögat. Läs vidare för att få reda på hur du kan göra detta!

Var sitter tredje ögat?

Det tredje ögat, eller ajna som det också kallas, är kroppens sjätte chakra räknat nedifrån. Detta chakra sägs vara beläget mitt emellan dina ögonbryn. Det sjätte chakrat associeras med medvetenhet, uppfattning, intuition och andlig kommunikation.

Den plats där det tredje ögat sägs sitta är också den plats i hjärnan där tallkottkörteln (epifysen) sitter. Denna körtel bildar ett hormon som heter melatonin och styr dygnsrytmen i din kropp. Körteln reagerar på ljusförändringar, d.v.s. att det blir mörkare eller ljusare på den plats där du befinner dig.

Det finns flera skäl till att just tallkottkörteln ofta kallas för det tredje ögat. En teori är att detta beror på att den sitter djupt inne i huvudets mitt, närmare bestämt precis parallellt med mellanrummet mellan ögonbrynen. Det är alltså här som detta chakra är beläget.

Vilken färg har tredje ögat?

Kroppens sjätte chakra, det vill säga tredje ögat, brukar associeras med en indigo (mörkblå) färg. Dessutom förknippar man chakrat med ljus. Det finns även ytterligare sex chakran och dessa förknippas med följande färger:

 • kronchakrat: lila
 • halschakrat: blått
 • hjärtchakrat: grönt
 • solarplexuschakrat: gult
 • navelchakrat: orange
 • rotchakrat: rött.

Hur vet jag om mitt sjätte chakra är blockerat?

Om ett chakra är blockerat innebär detta att livskraften prana inte kan flöda fritt genom det. Detta kan ge upphov till symtom av olika slag. Symtomen kan vara såväl fysiska som mentala, emotionella eller andliga. Skulle ditt tredje ögat vara blockerat kan du till exempel upptäcka detta genom att du:

 • känner dig förvirrad eller osäker på saker och ting
 • saknar ett tydligt syfte i livet
 • har en cynisk eller pessimistisk grundsyn
 • är deprimerad eller ångestfylld
 • har huvudvärk eller besvär kopplade till hörseln eller synen.

Vad ser man när tredje ögat öppnar sig?

Du kan försöka öppna ditt sjätte chakra med hjälp av yogaposer såsom dessa:

 • barnet (balasana)
 • örnen (garudasana)
 • delfinen (ardha pincha mayurasana).

Men vad ser man då när det tredje ögat öppnar sig? De personer som har lyckats öppna detta chakra beskriver sin upplevelse på lite olika sätt. Till exempel har den beskrivits som ett uppvaknande, en upplysning, en explosion, en implosion eller ett genombrott. Vad som sägs hända är att du får tillgång till en djupare sanning än den som du tidigare har varit medveten om och levt efter.

Vad du kan uppleva genom att öppna ditt tredje öga är alltså att du stärker din intuition. Detta chakra är nämligen kopplat till förmågan att vara intuitiv. Du kan få en större klarhet och betydande insikter. Dessutom kan du även bli mer kreativ samt lite mer på de beslut som du fattar. Genom att öppna detta chakra kan du även lindra din ångest och depression.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke