Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Turkosen kan hjälpa dig att omfamna såväl ljuset som mörkret inuti dig.

1

Turkos – en sten med en gammal själs energi

Turkos är ett mineral med en blågrön färg. Dessa stenar är sällsynta och därför är de också mer dyrbara än många andra mineraler. Faktum är att stenarnas speciella färgton har gjort att detta mineral har använts till smycken i tusentals år. Redan före 4000-talet f.Kr. utvanns dessa stenar på Sinaihalvön och fraktades till Europa via Turkiet. Därav kommer även namnet turkos (det franska begreppet för “turkisk” är “turc”).

Idag utvinns turkos i bland annat Iran, Nordafrika, Europa, Sibirien och Australien. I flera århundraden har mineralet även utvunnits i sydvästra USA av den amerikanska ursprungsbefolkningen.

Färgen på dessa stenar är ofta turkos men kan variera i flera olika färgnyanser, från grönare till blåare eller till och med gul-grå. De stenar som har den turkosa färgen är dock de som är mest eftertraktade.

Viktigt att omfamna både ljuset och mörkret

Turkos är en sten som har en gammal själs energi. Den kan hjälpa dig att finna lugn och frid genom att bidra till att pussla ihop alla de delar av dig själv som du har förlorat eller förnekat.

Dessa turkosa stenar kan hjälpa dig att omfamna såväl ljuset som mörkret inuti dig. Bägge dessa delar utgör tillsammans grunden för en helhet. Så om du upplever att du försöker jaga ljuset och ignorera din skugga kan turkos hjälpa dig. Stenen kan då bidra till att du kommer tillrätta med vad du egentligen försöker fly från. För i slutändan är även mörkret en del av dig och det kommer inte att försvinna någonstans. Så vad du istället  bör göra är att ge det lite kärlek.

Stenen turkos lär dig att kommunicera och att förlåta

Turkos tillhör också den blå kategorin stenar som främjar halschakrat. Det innebär att dessa stenar hjälper dig att kommunicera på ett tydligt sätt. De kan även stötta dig så att du står upp för dig själv, säger vad du faktiskt tycker samt ger utlopp och uttryck för din individuella och unika kreativitet.

Just kommunikationen är väldigt viktig då den utgör kopplingen mellan de som kommunicerar. Turkos är också en sten som främjar acceptans och uppmuntrar dig att vara generös gentemot andra. Genom att vara frikostig med din vänlighet kan du kommunicera på ett sätt som helar såväl andra som dig själv. Därför är denna sten utmärkt för dig som vill släppa taget om gammalt groll eller försöka förlåta någon.

Bli upplyst genom att acceptera dig själv

Självacceptans är något som kanske inte alltid upplevs vara kopplat till andlighet. Men om du inte till fullo kan acceptera dig själv kan du få svårt att hitta din rätta plats i universum. Därför bör du stanna upp ett ögonblick och tänka om. Det är nämligen viktigt att vara god och rättfärdig, men dessa handlingar bör komma direkt från ditt hjärta.

Därför har du mycket att vinna på att istället låta detta komma av sig självt, helt utan ansträngning. För att kunna göra detta behöver du acceptera och älska dig själv. Detta gör du genom att vara belåten med den du är, och även här kan du ha nytta av att använda stenen turkos och dess helande egenskaper!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

1 kommentar

  1. Maria den

    En otroligt helande och lugnande sten för mig.
    Maria

Lämna en tanke