Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Turmalin – Healar och balanserar. Alla de olika färgerna har en koppling till någon del av vår själsliga energi.

0

Turmalin – en helande sten med många färger

Turmalin är en sten som kan ha någon av en rad olika färger. Den har en glasartad lyster och kan bland annat vara svart, grön, rosa, lila, regnbågsfärgad eller färgad som en vattenmelon. Syftet med denna sten är att skydda och att grunda.

Stenen ryktas härstamma från en regnbågs sällsynta energi. Därför kan den ha någon av många olika färger och nyanser. En av de mest kända och populära varianterna är den svarta turmalinen. Men om du gillar lite mer färgglada stenar kan du hitta stenen i helt andra färger. Några exempel på sådana är rosa, grön, lila och alltså även regnbågsfärgad eller en grön-rosa skepnad som påminner om en vattenmelon.

Turmalin är en sten som finns att hitta lite här och där världen över – från Australien till Indien och även i andra länder. Den har fått sitt namn från det singalesiska ordet turmali vilket betyder okänd ädelsten med blandade färger. Även namnet bidrar därmed till den mystik som omgärdar stenen.

Ibland misstas turmaliner för att vara andra stenar. Till exempel finns det ryska kronjuveler som man har trott varit sällsynta rubiner men som i själva verket var turmaliner. Även i Brasilien trodde en spansk riddare en gång i tiden att han hade hittat en smaragd, men även denna sten var alltså en turmalin (en grön sådan). Så att stenen tycks kunna spela spratt med oss människor är en underdrift!

Dessa egenskaper har de olika varianterna av turmalin

Man tror att vissa turmaliner färdades till Europa från Sri Lanka i början av 1700-talet. Stenen är en av få stenar som kan laddas med elektricitet. Detta är ett tecken på hur kraftfull den faktiskt är. Idag används den dock främst till att hela och balansera. All de olika färgerna har en koppling till någon del av vår själsliga energi.

Det finns som sagt flera olika färger och varianter av turmaliner. Några av dessa är:

  • Svart turmalin. Denna variant av turmalinen kan skydda dig och hålla dig trygg. Det gör att du kan ge dig ut i världen med en hög självkänsla och känna att du har ett syfte.
  • Rosa turmalin. Den rosa varianten av stenen är förknippad med medkänsla och att ta itu med hjärtats bestyr. Om du känner att du behöver hela ditt hjärta kan du därför vända dig till den rosa turmalinen.
  • Grön turmalin. Den grönfärgade stenen förflyttar energi. Den ger vibrationer som ger liv och kan hela ditt hjärta samt skicka ut vibrationer till övriga delar av din kropp. Stenen förknippas med styrka, virilitet och uthållighet, och då menar vi såväl känslomässigt som fysiskt.
  • Ljusblå turmalin. Ljusblå turmalin möjliggör tydlig, öppen och ärlig kommunikation. Dess skimmer påminner om vattnets vågor.
  • Lila turmalin. Den lilafärgade turmalinen grundar och skyddar. Dessutom kan den få dig att slappna av och släppa ditt känslomässiga bagage.
  • Brun turmalin. Denna sten grundar dig och förankrar dig till den jord som du går på. Den håller dig stadig oavsett hur starka vindar som blåser runt omkring dig.
  • Regnbågsfärgad turmalin. Den mångfärgade turmalinen som påminner om en regnbåge kan återställa din balans. Den låter även dina chakran flöda.
  • Vattenmelonfärgad turmalin. Den variant av stenen som påminner om en vattenmelon har ett rosa inre som representerar hjärtat och ett yttre skal som du visar för omvärlden.
Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke