Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Va din egen Guru – Finn din livsväg

3

Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot

Livsväg – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi LindeTarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer

Finn din livsväg

För mig är det viktigt att inte placera kraften utanför mig själv. Jag är inte bekväm med “Guru tänkandet” där man tillskriver någon annan så stor andlighet att detTarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot överskuggar ens egen. Där man lyssnar mer på någon annan än på sig själv. I slutändan är det endast du som kan komma i kontakt med just din specifika livsväg. Ha tillit till att du kan utvecklas både personligt och andligt om du vill och att du har kapaciteten.
Man ska vara försiktig med att lämna ifrån sig sin kraft och lägga den i någon annans händer, det blir lätt så om man sätter någon på en piedestal. Kunskap och visdom ska man lyssna på men man ska vara försiktig med att smöra människors egon så att de inte tar sig själva på för stort allvar och tappar sin kurs, för då tappar man även sin.

Lyssna på dig själv

Mitt sökande och min andliga utveckling sköts i första hand av mig och med mig längs vägen har jag min andliga Guide. De är vi som tillsammans har stakat ut min livsväg under detta jordliv. Jag låter mig inte styras av andra människor även om jag lyssnar på dem. Mitt sökande är mitt och ingen annan kan göra det åt mig. Alla människors vägar är unika och den ena är inte den andra lik, så jämför dig inte med andra och lägg ingen värdering i om det ser annorlunda ut för dig. Vi har alla olika karman, läxor och vägar i livet. Ha tillit till att du får vägledning.

Din livsväg

Det är när jag har en stark kontakt med mitt egna högre Jag som jag kommer i kontakt med just min specifika livsväg och sanning, hittar mina svar och får vägledning. Svaren ligger inte utanför dig själv, hos någon annan.

Naturligtvis ska man lyssna på andra duktiga, utvecklade människor med stor kunskap och läsa böcker, googla, lyssna på råd, gå på kurser och föredrag, det tillhör utvecklingen. Lyssna och ta till dig det som känns rätt för dig och låt dig inte indoktrineras av andras övertygelse och tro, utan lita på att du har den inre visdomen att vägleda dig själv. Bara för att någon som kommit längre än dig säger något så behöver det inte vara en sanning, känns det inte rätt så behöver du inte ta till dig det. Vi har alla mycket att lära och det finns mycket som vi inte vet eller förstår, detta gäller alla. Jag värjer mig alltid lite när människor är övertygade om att just de vet hur någon annan ska utvecklas. Eller att just de vet hur allt fungerar och sitter ihop. Människor som lägger monopol på sanningen skrämmer mig, det hör inte för mig ihop med andlighet.

Vi tenderar att överkomplicera livet; vi låter rädsla, tidsbrist eller brist på information hindra oss från att utforska våra alternativ. Som ett resultat av detta känner de flesta människor att något saknas i deras liv. De känner sig bortkopplade från sig själva, andra och världen i stort. Den goda nyheten är att denna känsla inte är permanent. Du kan göra förändringar som leder dig mot din sanna livsväg.

Varför det är bra för dig att vara din egen guru?
Det finns ett antal fördelar med att vara din egen personliga guru. För det första kommer det att leda till en större känsla av frid, lycka och tillfredsställelse om du är i samklang med dig själv. Du kommer också att kunna få bättre kontakt med andra, så att du kan bygga upp solida, hälsosamma relationer. Slutligen kan det faktum att du är din egen guru hjälpa dig att nå dina mål och göra ditt liv mer tillfredsställande. Du kommer att kunna identifiera dina styrkor och svagheter för att nå din fulla potential. Att vara din egen guru kan också hjälpa dig att hantera svåra situationer. Du kommer att kunna ta ett steg tillbaka från all stress och oro i ditt liv så att du bättre kan bearbeta den. Du kommer att kunna ta hand om dig själv så att du inte når en brytpunkt och får ett sammanbrott. Du kommer att kunna förstå vad du behöver göra för att återhämta dig helt och hållet. Du kommer att veta när det är dags att ta kontakt med en professionell person, som en terapeut eller rådgivare, för att få extra stöd.

18 Steg som hjälper dig att finna din livsväg:

Står du vid ett vägskäl? Är du osäker på vilken riktning du ska ta i livet? Du är inte ensam. Många befinner sig vid en punkt där de inte vet vad de ska göra eller vart de ska ta vägen. Den goda nyheten är att det aldrig är för sent att återupptäcka dina passioner och ta reda på ditt syfte i livet igen. Läs vidare för att få några bra råd om hur du kan hitta din nya livsväg.

Din livsväg kommer att leda dig till sann lycka och uppfyllelse. Det är viktigt att komma ihåg att du inte är ensam om dina svårigheter. Det kan ta lite tid att hitta din livsväg, men det är inte omöjligt. Det finns många sätt att hjälpa dig att ta reda på vart du vill ta vägen härnäst. Det är viktigt att komma ihåg att du inte kan skynda på ett beslut. Du kanske har stått vid ett vägskäl ett tag, men det betyder inte att du måste stanna där resten av ditt liv. Du kan vidta åtgärder nu för att hitta din livsväg igen.

1. Ta till dig information från andra men ta bara till dig det som känns rätt för dig. Låt inte andra styra dina val i livet. Försök urskilja vilka val du gjort för att andra vill det, eller för att det förväntas av dig.

2. Meditera. Man behöver tid i stillhet för att kunna höra sig själv så någon form av meditation rekommenderas. Meditation kan vara till hjälp för alla, oavsett religiös eller andlig bakgrund. Den kan hjälpa dig att lugna ner ditt sinne, så att du är mindre benägen att översvämmas av negativa tankar, känslor och impulser. Du kan använda meditation för att hjälpa dig att bearbeta trauma eller tidigare erfarenheter som fortfarande påverkar dig. Meditation är också ett utmärkt sätt att utforska din inre värld. Du kan ställa frågor till dig själv och utforska ämnen som intresserar dig. Du kan också prova guidade meditationer, som kan hjälpa dig att fokusera på din livsväg eller ett visst ämne eller en viss känsla, som tacksamhet eller kärlek.

3. Då det vi ger energi växer så är det viktigt att ta ansvar för var man lägger sin energi. Ju mer du slutar lägga ditt fokus och din energi på sådant du inte vill ha och i stället lägger den på sådant du vill ha i ditt liv, ju fortare kommer förändring till stånd.

4. Gå på föreläsningar eller kurser i sådant som intresserar dig.

5. Låt inte dina rädslor styra dina val.

6. Låt inte andras förväntningar eller krav styra ditt liv.

7. Lär dig att säga NEJ och JA. Nej till det du inte vill göra och nej till personer som tar din energi. Säg JA till dina drömmar och att ta steg.

8. Agera, gör något. Sitt inte och vänta på att saker ska ske, var delaktig och starta upp, ta ett första steg. Litet eller smått spelar ingen roll. Så fort du har satt en boll i rullning så kommer alltid något efter.Du behöver inte se över hela ditt liv i ett enda svep. Ta istället ett litet steg i taget. Ta dig tid att fundera på vad du vill göra med ditt liv. Identifiera dina styrkor, svagheter och personlighetsdrag. Vidta nu en liten åtgärd för att omsätta dessa saker i praktiken. Det kan vara allt från att nätverka med människor i din bransch till att starta en sidoverksamhet. Det kan till och med vara något så enkelt som att läsa mer eller ta en kurs. Kom ihåg att det inte spelar någon roll hur liten åtgärden är. Det viktiga är att du agerar på det du vill ha ut av livet och att du hedrar dina behov och önskemål.

9. Släpp kontrollen. Du kan ta ett steg utan att veta vart det leder. Ha inga förutfattade meningar, låt din livsväg leda dig. Livet blir sällan som vi har tänkt oss, var nyfiken och låt di vägledas. Men glöm inte att det är upp till dig att göra ett aktivt agerande för att energin inte ska vara stillastående.

10. Ha tillit till att det finns en väg just för dig. Känn att du är utvald för din uppgift. Bara för att du just nu inte ser vägen så innebär det inte att den inte finns där. Ha tillit, du kommer att bli vägledd.

11. Ändra din miljö – Ett av de första stegen för att finna din livsväg. Börja utforska nya hobbies, rutiner och sociala kretsar. Hitta saker som lockar dig och som du kan njuta av regelbundet. Det betyder inte nödvändigtvis att du måste säga upp dig från ditt jobb och resa runt i världen. Det kan innebära att du ändrar ditt sätt att närma dig ditt arbete eller att du flyttar ditt fokus till något som du alltid har velat prova. Det kan innebära att du spenderar mer tid med din familj eller hittar en lokal aktivitet som intresserar dig. När du ändrar din miljö kommer du att börja locka till dig nya möjligheter och nya människor i ditt liv. Du får nya saker att brinna för, vilket kan få ditt liv att kännas mer tillfredsställande och intressant.

12. Hitta ditt “varför”. Ett av de bästa sätten att hitta ditt varför är att gräva fram ditt förflutna. Börja utforska din barndom och din familjehistoria. Du kanske vill intervjua familjemedlemmar eller prata med dina föräldrar om deras barndom. Du kan också undersöka ditt släktträd och lära dig mer om dina anor. Se till att vara öppen för vad du än upptäcker. Försök inte att passa in det du hittar i din nuvarande identitet. Låt i stället dessa upptäckter informera om hur du närmar dig ditt liv och hur du vill leva det. Det är också till hjälp att hitta ditt varför genom ditt dagliga liv. Hitta saker som väcker glädje hos dig. Det kan vara hobbies eller aktiviteter som du gör på skoj. De kan också vara din karriär eller det arbete du utför. De saker som väcker glädje hos dig är saker som är meningsfulla för dig och som ligger i din livsväg. Det är saker som du känner dig driven att sträva efter, även om du inte har en bra anledning till det.

13. Vidta åtgärder – även om de är små. När det gäller det fjärde steget för att bli din egen guru är tricket att vidta åtgärder, även om de är små.

14. Se till att fira dina framsteg och dina segrar. Om du har gjort en förändring i ditt liv, till exempel en ny hobby eller en ny karriärväg, så fira det! Om något bra händer dig, se till att ta en stund för att uppskatta det. Ta en stund för att vara tacksam för det som händer i ditt liv. Detta kan hjälpa dig att känna dig mer ansluten till dig själv, din omgivning och din livsväg. Det kan också hjälpa dig att känna dig mer optimistisk inför framtiden. Om du följer dessa fem steg för att bli din egen personliga guru kommer du att vara på god väg mot ett mer tillfredsställande liv. Du kommer att bli bättre på att förstå dina egna behov, önskemål och önskningar. Du kommer att kunna knyta an till andra, och de kommer också att kunna förstå dig bättre. Med alla dessa fördelar finns det ingen anledning att inte följa dessa steg.

15. Bestäm dig för vad du älskar att göra. Det första steget på din resa för att hitta din livsväg är att bestämma dig för vad du älskar att göra. Oroa dig inte om du inte vet vad du älskar att göra ännu – det är helt normalt och många människor upptäcker inte sina sanna passioner förrän lite senare i livet. Det finns många frågor du kan ställa dig själv för att hjälpa dig att bestämma vad du älskar att göra. Till exempel, vad får dig att känna dig upphetsad? Vad tycker du är fascinerande? Vad ger dig fjärilar i magen? Detta är alla tecken som du bör ha i åtanke när du bestämmer dig för vad du älskar att göra. Det finns många sätt att upptäcka vad du älskar att göra. Du kanske vill prova en ny hobby eller ta upp ett gammalt intresse som du hade som barn. Du kan också experimentera genom att göra det som gör dig lycklig, även om det inte är något som du tror kommer att bli en karriär.

16. Ändra dina rutiner. När du har bestämt dig för vad du älskar att göra är det dags att lämna din komfortzon och prova något nytt. Var inte rädd för att pressa dig själv ut ur din vanliga rutin. Du kanske har fått en vana att gå till samma kafé varje dag eller att stanna i din bekvämlighetszon när det gäller arbete eller skola. Det här är ett utmärkt tillfälle att ändra på saker och ting, även om det får dig att känna dig lite obekväm. Din väg i livet kommer inte att gå någonstans så länge du stannar i din komfortzon, så du måste driva dig själv ut ur den vid någon tidpunkt. Vissa experter tror också att du måste bli förälskad – eller bli oförälskad, så att säga – i din rutin innan du gör några verkliga framsteg mot att hitta din väg i livet igen. Om du har haft samma rutin under lång tid kan du ha blivit för bekväm och slutat pressa dig själv att göra det bättre. Om så är fallet kan du ha stött på en vägg där du slutat göra framsteg i din karriär eller i ditt privatliv. Du kan till och med ha nått en punkt där du känner dig stillastående och uttråkad i ditt liv. Om så är fallet kan det vara dags att skaka om saker och ting lite.

17. Lär dig något nytt. Att lära sig något nytt är ett utmärkt sätt att hjälpa dig att upptäcka dina passioner igen och hitta din livsväg. Det kan vara allt från att lära sig ett nytt språk till att prova en ny sport eller ta en ny kurs på din lokala högskola. Det finns gott om onlinekurser som du kan ta, så du behöver inte ens lämna huset. Man vet aldrig vad man kan upptäcka när man lär sig något nytt. Det kan vara en dold talang, eller så kan det inspirera dig till en ny karriärväg. Att lära sig något nytt kan också hjälpa dig att upptäcka vad du brinner för igen. När du väl har valt vad du vill lära dig ska du inte vara rädd för att pressa dig själv.

18. Be om hjälp från dina nära och kära. Du kanske känner dig överväldigad och vilsen och undrar var du ska börja när du söker din livsväg, särskilt om du har varit borta ett tag. Om så är fallet ska du inte vara rädd för att nå ut till din familj och dina vänner för att få hjälp. Du kanske upptäcker att någon du litar på har gått igenom samma sak som du. Kanske har de en idé eller en resurs som kan hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår. Om du inte vet var du ska börja, be människor i ditt liv som har ditt bästa för ögonen om hjälp. Du kanske till och med upptäcker att människor gärna hjälper dig och att du har mycket stöd i ditt liv. Om du upptäcker att du inte har många människor i ditt liv att vända dig till är det också okej. Det kan vara ett tecken på att du borde anstränga dig mer för att träffa nya människor och engagera dig i ditt lokalsamhälle.

Finn ditt livs syfte – råd på vägenTvillingsjälar själsfränder

Skulle det inte vara fantastiskt att veta exakt vad det är meningen att du ska göra med ditt liv? Hur fantastiskt skulle det vara om du kunde svara på den frågan med självförtroende och säkerhet? Skulle det inte också vara till hjälp om du kunde hitta ett svar som skulle vägleda dina handlingar från och med nu?

Att känna till ditt livs syfte är avgörande
Om du inte vet vad ditt livs syfte är kommer du inte att veta vad du ska göra med ditt liv. Du kommer inte att ha någon riktning eller motivation som bär dig framåt. Du kommer alltid att vara otillfredsställd med vad du gör och hur du spenderar din tid. Du kommer att känna att du bara dödar tiden fram till din död. Du kommer aldrig att bli lycklig eller nöjd med ditt liv. Och värst av allt kommer du inte att kunna hjälpa andra. Ditt liv kommer inte att ha något verkligt värde eller syfte. Ditt livssyfte är anledningen till att du finns på den här jorden. Det är anledningen till att du föddes och existerar. Oavsett om du tror på religion eller inte har du en anledning att vara här. Ditt livssyfte är ditt unika bidrag till världen. Det är anledningen till att du föddes och oavsett om du upplever det eller inte så har du en unik livsväg. Det är vad du ska göra och hur du ska göra det. Det är anledningen till att du har kommit in i det här livet. När du vet vad ditt livssyfte är har ditt liv en mening. Du vet att du är här av en anledning och den anledningen är bra!

Du vet redan vad det är
Om du kämpar med att hitta ditt livs syfte kanske du letar efter ett svar som du inte ens söker efter. Tänk på allt du någonsin varit intresserad av eller njutit av. Tänk på de tillfällen i ditt liv då du kände dig som mest uppfylld. Tänk på vad som får dig att känna dig levande och upphetsad. Tänk på de saker du alltid har velat göra i livet. Tänk på hur du har känt dig när du gjorde dessa saker och hur dessa situationer var för dig. Du kanske inte kan sätta fingret på exakt vad du vill göra. Men du kan komma ihåg hur det kändes. Och med tillräckligt med tid och introspektion kommer du att hitta ditt svar. Ditt livssyfte är något som du redan vet, det ligger längst med din livsväg. Det handlar bara om att gräva tillräckligt djupt för att gräva fram det.

Du är bara för nära för att se det
När du har gjort något väldigt länge kan du faktiskt ha glömt hur det kändes att vara intresserad av det. Du kan ha fallit in i en rutin och förlorat din passion . Oroa dig inte! Detta är ett vanligt fenomen. Du har gjort det du gör så länge att du har blivit för nära knuten till det. Du har blivit så van vid att komma hem från jobbet eller skolan och göra det igen nästa dag att du har glömt bort hur det var att vara intresserad av det. Du har förlorat din känsla av förundran och spänning. Du är för nära för att kunna se vad ditt sanna livssyfte är. Du har gjort den här saken så länge att den har blivit en del av din identitet. Det är den du är. Men du minns inte ens hur det var att vara intresserad av det när du var yngre eller ens vad det betyder för dig.

Du har ett svårt fall av kognitiv dissonans.
Kognitiv dissonans är den mentala nöd man känner när man har två motstridiga uppfattningar samtidigt. Du kan ha övertygelser som håller dig tillbaka och hindrar dig från att hitta ditt livs syfte. Du kan ha en djupt rotad tro att du inte är tillräckligt intelligent eller kapabel för att göra det du vill göra med ditt liv. Du kanske har en tro att du borde ha ett visst jobb eller att du är för gammal för att fullfölja dina drömmar. Du kanske tror att vissa saker bara är till för andra människor, inte för dig. En del av dessa saker kan vara sanna. Men de håller dig tillbaka från att uppnå dina mål och hitta ditt syfte i livet. Du måste först konfrontera dessa övertygelser och avgöra om de verkligen är sanna. Du måste avgöra om dessa övertygelser tjänar dig eller håller dig tillbaka. Först då kan du bestämma vad du ska göra åt dem! Du kan ändra dessa negativa övertygelser och du kan hitta ditt livs syfte!

Du har koll på din miljö
Tillbringar du den mesta tiden med negativa människor? Umgås du med människor som river ner dig och får dig att må dåligt gällande dig själv? Om så är fallet kan du ha en dålig miljö som hindrar dig från att finna din livsväg och upptäcka ditt livs syfte. Dessa negativa människor kommer ständigt att kritisera dig och dina drömmar. De kommer att berätta för dig att du inte är tillräckligt smart eller kapabel för att göra det du vill göra med ditt liv. De kommer att få dig att känna dig dum för att du ens drömmer om dessa saker, eftersom de är för fåniga eller för udda. Du måste ta dig ur den situationen. Du måste omge dig med positiva människor som stöder dig i dina drömmar. De måste tro på dig och dina förmågor. Du behöver umgås med människor som uppmuntrar dig och får dig att känna dig tillräckligt trygg för att drömma igen!

Du känner dig förlamad av osäkerhet
Är du förlamad av begreppet att hitta ditt livs syfte? Känner du dig fast och osäker på vad du ska göra? Är du ständigt orolig för att du inte kommer att hitta ditt kall? Du kanske känner dig överväldigad och förlamad av osäkerheten i det hela. Du kanske känner dig rädd för att du aldrig kommer att upptäcka ditt livs syfte eller att du kommer att tillbringa resten av dina dagar som en nolla utan ett verkligt syfte i livet. Du kanske är orolig för att du inte har vad som krävs för att kunna finna din livsväg. Du kanske tvivlar för mycket på dig själv. Du kanske ställer dig själv inför omöjligt höga krav som är omöjliga att uppfylla. Du måste komma ihåg att få någonsin har lyckats på sina första försök! Du måste komma ihåg att alla måste gå igenom denna process. Och du är verkligen inte ensam i denna kamp!

Slutsats
Att hitta ditt livs syfte kan vara utmanande, men det är väl värt ansträngningen. Det kan vara till hjälp att reflektera över tidigare intressen, erfarenheter och relationer för att få en uppfattning om vad ditt kall kan vara. Om du har provat några av dessa strategier och fortfarande känner dig vilsen behöver du inte oroa dig; fortsätt bara att söka tills du hittar vad du är ämnad att göra med ditt liv!

Namaste vivi

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

3 kommentarer

 1. Nurhayat At den

  Tack!?

 2. Milla den

  Tack för dina råd det var något råd som var nytt för mig och jag inte tänkt på tidigare.

  ? kram Milla

  • Vivi den

   Kram vivi

Lämna en tanke