Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Vad är ett mantra och hur fungerar det?

0

Mantra

Ett mantra använder man vid olika typer av meditation. Det är ett ljud (fras) som meditativt upprepas vilket har en vibration som påverkar vårt sinne. Dessa ord/meningar/ljud går förbi vårt intellekt för att på ett omedvetet plan skapa kontakt med vårt undermedvetna.

Man kan sammanfatta det med att ett mantra är ett kodat ljud som går förbi allt brus och når fram till källan. Ju mer medvetet man arbetar med det ju kraftfullare blir effekten eftersom man då bjuder in vibrationen i sin själ vilket gör att man kommer i kontakt med sin sanning och svaren på de frågorna man har och oavsett om man förstår vad mantrat betyder eller inte, eller om man förstår vilka frågor man bär på. Mantrat ger en effekt eftersom universum tolkar vibrationerna utan att vårt intellekt blir inblandat.

Aum (Ohm eller Om)

Ett vanligt och enkelt mantra som många använder sig av är “Aum” eftersom det har en mycket hög vibration. Det sägs ha många olika betydelser och definieras som en mystisk ljud och är det heligaste mantrat inom hinduismen och den tibetanska buddhismen. Man kan se ordet som en åkallan, en bön eller ordet Amen. Man finner den många gånger både i början och slutet av sanskrit recitationer, böner och texter. Aum sägs representera det gudomliga och symbolisera den hinduiska världssjälen, skapelsen, oändligheten, andlig växt, det heligaste, det högsta, det ideala och essensen till allt varande. I en människa står Oum för det högsta i en människa, dess gudomliga ande och för Buddhaskapet inom oss själva samt för spirituell växt och vägen till upplysning .

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke