Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Vad är karma och hur fungerar den?

11

Karma

Karma är lagen om orsak och verkan. Att det vi gör mot andra slår tillbaka mot oss själva på både gott och ont, vilken form det tar är upp till oss själva. Det vi sår får vi skörda. Om man sår råg så kan man inte förvänta sig att få skörda vete. Därför är alla våra val oerhört viktiga för slutresultatet av det igångsatta. Även inom new age är karma tänket rejält utbrett idag. Karma betyder lager av skapade orsaker, alltså att det finns en orsak till att vi är där vi är.

Karma är som dominobrickor som man radar upp för att sedan putta omkull, man får en kedjereaktion som innebär att det är den första shutterstock_32832235brickan är den som även fäller den sista. Effekten av karma är densamma, det du startar upp kommer ofrånkomligen leda till ett specifikt slutmål, om du inte bestämmer dig för att bryta kedjan. Karma är konsekvensen av det du satt igång, på gott eller ont och det är lika för alla. Det är upp till dig att agera så din karma ger dig den bästa utdelningen i ditt liv.

Man kan se karmalagen och attraktionslagen som två olika sidor av samma mynt. Precis som attraktionslagen så handlar karmalagen om att det vi sänder ut är det vi får tillbaka. Det är viktigt att man tar ansvar för sitt agerande för karmalagen innebär att vi alla får ta konsekvenserna av vårt agerande. Vi får tillbaka det vi sänder ut i någon form, inte alltid på samma satt som vi gav ut utan det kan komma tillbaka och på ett annat sätt. Men energin är densamma.

Vi kan självklart även påverkas av andra människors karma i stort eller smått. Vår karma är sammankopplad med andras karma, tillsammans så skapar vi kedjereaktioner och händelse mönster. Hur vi personligen hanterar situationen är dock vår karma. Det är viktigt att vi därför tänker på vilka vi släpper in i våra liv och hur vi låter dem påverka oss. I slutändan får var och en ta ansvar för sin egen karma. Ta eget ansvar, låt dig inte dras med i något som du inte vill ta konsekvenserna av efteråt. Det är lätt att man inte ser vad som pågår förrän efteråt.

När det gäller karma så får alla sin del. Ha tillit, även de som har gjort orätt får skörda det de har sått. Även om du inte är på plats när detta sker så ska du ha tillit till att karmalagen fungerar och hittar sin väg. Även de som i någon form har skadat dig får tillbaka det de gjort. Hur detta sker står dock inte alltid dig tills bud att få veta. Och detta för att du inte ska fokusera och lägga din energi på andra utan för din egen karmas bästa lära dig att släppa och ha tillit till att universum tar hand om saken. Det du kanske inte tycker är ett ”straff ” kanske är det för någon annan så därför förstår vi inte alltid karmans verkan.

Ibland tror man att det bästa sättet att få sinnesro är att personligen utkräva hämnd och vedergällning. Man känner att det är vad som krävs för att man ska kunna hamna på rätt kurs igen. Det viktiga är då att tänka på att det är den typen av energi man då bjuder in i sitt liv. Det vi sår är det vi kommer att få skörda, så om vi sår hat så är det den typen av energi vi själva kommer att få skörda. Det är nämligen där vi då lägger vår energi, och de vi ger energi är det som kommer att växa. Släpp ut hat och släpp in kärlek och låt universum ta hand om karman. Ha tillit.

Namaste Vivi

shutterstock_153832022

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

11 kommentarer

 1. Tina den

  Det är dock svårt att känna tillit och tänka positivt när man känner sig orättvist bemött…försöker varje dag men på något vis hamnar jag i negativa tankar?

  • Vivi den

   Ja, det är svårt. kram vivi

 2. Tina den

  Tror jag har karma med en äldre man..vi känns så lika och nära..men ändå görs det något emellanåt något så vi dras ifrån varandra!?

 3. Bengt den

  Hur vet man att karman kommer till den person som man inte tycker om, eller hur ser man på denna person.

  • Vivi den

   Hej! Man vet inte vad som händer i andras liv så man har ingen inblick i andras karma. vivi

 4. Anne-Sophie den

  Varför ska vuxna barn bestämma över vem deras pappa ska träffa! Jag är helt ut dömd!!bar en är på väg att lyckas knäcka vårt förhållande!

 5. Anna-Lisa den

  Måste man vara troende för att tro på karma? Alltså t.ex tro på hinduismen (stav)

  • Vivi den

   Nej det måste man inte. Kram vivi

 6. Monica den

  Jag ska hålla en presentation om karma, har du något tips på vad jag ska säga så att det är så tydligt som möjligt, och tips om upplägg?

 7. Rezajon den

  Jag tror att karma är precis som reflektera eko i högt berg, när vi ropar (Hej), hör vi (Hej) efter en stund, inte (Hoj). eller jag tycker att karma är precis som en bankomat, när vi sätter mitt bankort i bankomat och trycka på 10 kr knappt, så måste vi förvänta att bankomat ger oss 10 kr, inte mindre eller mer.

  • Vivi den

   Mycket bra sagt. kram vivi

Lämna en tanke