Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Varför visualisera?

0

Visualisering och meditation är två verktyg som kan användas för att öka självmedvetenheten och fokusera sinnet. Visualisering är ett hälsosamt sätt på vilket du kan tillföra din kropp, ditt sinne och din själv positiv energi, och därigenom öka din kreativa kapacitet. Upplevelser kring visualisering och meditation kan variera mellan olika personer, så det är bäst att inte ha några förväntningar utan att istället underkasta dig din inre visdom.

Under meditation får sinnet kroppen att slappna av, vilket är ett bra utgångsläge för att börja visualisera. Vissa tycker att det underlättar att använda sig av mantran för att slappna av och visualisera innan man försöker göra detta helt på egen hand. När sinnet är rensat och kroppen är avslappnad kan du börja visualisera tankar och bilder. Visualisering och meditation har kraften att hela och lära.

Visualisering är en metod som använder sig av sinnets inverkan på kroppen. Ett enkelt mantra för avslappning du kan använda när du mediterar är: “Andas in, jag slappnar av. Andas ut, jag ler.”. Du kan upprepa detta så länge du vill, samtidigt som du visualiserar att din kropp slappnar av. Du kommer märka vissa fysiska förändringar.

Fördelar med att visualisera

Det finns många studier som fastslår att visualisering främjar vår fysiska hälsa på ett fantastiskt sätt. Dessa hälsofördelar inkluderar bland annat att du genom visualisering stärker immunförsvaret, lindrar symptom på depression, sömnlöshet och stress, samt motverkar huvudvärk och kronisk smärta. Ofta räcker det att du föreställer dig själv som frisk, eller visualiserar bilden av en frisk kropp, för att din kropp ska se detta som en sanning.

Du har säkert hört talas om idrottare och andra personer som innan en viktig tävling eller uppvisning föreställer sig sin optimala prestation genom att visualisera. Det kan till exempel handla om en basketspelare som upprepade gånger visualiserar hur bollen hamnar i korgen efter att han eller hon i sina tankar har kastat bollen mot denna. Forskare har faktiskt kunnat visa att denna form av visualisering ger resultat, så varför skulle denna metod inte även fungera i andra sammanhang här i livet?

I en studie undersökte forskarna hjärnaktiviteten hos tyngdlyftare och fann att de mönster som aktiverades när dessa idrottare lyfta vikter på hundratals kilon även aktiverades när de bara föreställde sig att de lyfte vikter. I vissa fall har man kunnat avslöja att mental träning nästan är lika effektiv som faktisk fysisk träning, och att en kombination av mental och fysisk träning är mer effektiv än enbart den ena typen av träning.

Man vet att mental träning (däribland visualisering) kan ta dig närmare dina mål i livet, samt att den kan förbereda dig för framgång. Om du utövar meditation och visualisering för att åtnjuta de hälsofördelar som dessa metoder medför, bör du pränta in en daglig rutin där du utövar dessa för att stärka kopplingen mellan din kropp och ditt sinne. Det finns flera mantran och instruktioner för visualisering du kan använda för att komma igång. Du bör inte tänka för mycket på resultatet, utan snarare bevittna din personliga resa.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke