Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Visste du att du har chakran i öronen?

0

Visste du att du har chakran i öronen?

De flesta känner till de sju grundläggande chakrana i vår kropp som är placerade längs ryggraden, från ryggens slut upp till huvudets topp, men vi har många fler chakran på vår kropp, alla med olika ändamål och områden som de påverkar. Ett viktigt område för den som vill jobba andligt och kunna ta emot budskap klart och tydligt är våra öronchakran. Det är här vår förmåga till klarhörande, clairaudience sitter. Om de är blockerade kan man känna av öronvärk, ringningar eller brus i öronen och man kan känna sig avstängd och förvirrad.

Öronchakrats placering

Öronens chakran sitter som två diskar på vardera sida av huvudet, strax intill och ovanför varje öra. Det betraktas som ett enda chakra även om det har två energipunkter, eftersom dessa punkter är anslutna med varandra och sträcker sig in i området genom ögonbrynen.

Chakrats färg är röd-violett.

Öronen, delar av pannan inklusive ögonbrynen är de kroppsdelar som chakrat styr över.

Orsaker till blockeringar i öronens chakran

Det kan finnas både fysiska och psykiska orsaker till att det uppstår en stagnation och blockering i öronens chakran. Har du återkommande problem som inte går över trots övningar här råder jag dig att söka hjälp av en duktig akupunktör som kan söka reda på om blockeringen sitter längre ner på meridianen som passerar örat och därmed orsakar en obalans

 • Du har blivit utsatt för negativa uttalanden, kritik, verbal misshandel av olika slag i olika situationer. Hemma, i skolan, på arbetet.
 • Du är väldigt kritisk mot dig själv och klandrar dig själv för minsta lilla.
 • Det finns något du inte vill höra. Du kanske inte är redo att höra det ännu.
 • Du har tryckt undan ilska över saker du har hört som är obehagligt eller oroande.
 • Du har utsatts för buller, slammer, obehagliga ljud – förorenad ljudmiljö.

Hur manifesterar sig en blockering av örats chakra

 • Yrsel
 • Värk och infektioner i öronens inre eller yttre delar.
 • Nedsatt hörsel
 • Ringningar eller brus i öronen
 • Svårt att komma vidare, man är förvirrad över vilket steg man skall ta.

Öronens chakra och clairaudience – klarhörande.

När örats chakra är balanserat och aktiverat har vi lättare att få tillgång till den förmåga vi kallar för klarhörande, vilket innebär att vi tar emot information och vägledning på olika sätt från det gudomliga planet, våra guider och änglar. Det kan vara i form av ord, meningar, fraser, sånger, toner. Allt från att du tydligt hör en vägledning i form av ord i ditt huvud, du hör samma sång med ett speciellt budskap upprepas på radion, du hör någon obekant prata i telefon och säga något som du tydligt uppfattar som ett budskap till dig eller svar på en fråga du just ställt. Du sätter på TV:n och hör en mening som betyder något speciellt för dig just nu.

Det här chakrat hjälper dig att höra bortom det självklara, höra det som ligger på en högre frekvens än vad vår hörsel kan uppfatta. Det som kommer från det andliga planet där våra guider och änglar verkar för att hjälpa och vägleda oss här på jorden.

Det hjälper oss också att uppfatta och sålla så att kommunikationen blir korrekt när vi samtalar med en annan person. Vi hör vad som sägs bortom orden i en kommunikation och hör vad man egentligen menar även om man har svårt att hitta rätt ord eller döljer dem med ironi och sarkasmer, det hjälper också oss själva att uttrycka oss på ett bra sätt som inte missuppfattas eller feltolkas.

Om informationen du får är negativ skall du genast sluta

Vi skall med en gång klargöra att det är skillnad på att höra röster och att höra röster. Gudomlig vägledning är ALLTID kärleksfull och positiv. Den kan vara tydligt vägledande men är aldrig klandrande eller kritisk.  Om du börjar höra budskap om att du är en dålig person, att andra är dåliga eller att du skall göra illa dig själv eller andra bör du genast stänga ner den kanalen, antingen kan det vara ditt ego eller dåliga självkänsla som kommer till uttryck, eller så har du hamnat med ”fel kompisar” och bör söka hjälp, antingen av ett skickligt medium eller kontakta psykiatrisk vård.

Den gudomliga vägledningen är oftast ganska subtil, det är sällan något som upprepande ekar i huvudet, inget mässande och tjatande. Vi har alltid vårt fria val att både lyssna och agera och dom tvingar oss inte, så upplever du någon form av tvångstankar är det samma råd som tidigare. Klipp den kommunikationen, du är i helt fel sällskap.

Känner du att det blir för mycket bubblande och information, en del på andra sidan kan vara ganska pratglada, får du öva dig på att stänga ner dina chakran så att du får lugn och ro. Säg ett tydligt ”STOPP!” och be om att få vara ifred och att du bara vill bli kontaktad när du själv väljer att koppla upp dig och be om råd.

Olika metoder för att hela öronens chakran

 • Meditation – sitt i lugn och ro och lägg fokus på dina öron med intentionen att rena och balansera dem med ljus. Föreställ dig hur ett vitt helande ljus flödar genom chakrat, upp i pannan genom ögonbrynen. Känn hur ljuset sköljer rent genom hela chakrakanalen och fyller hela området med ljus.
 • Aktivera energi i dina händer genom att gnugga dem mot varandra en stund så att cirkulationen kommer igång. Håll händerna kupade över öronen och dess chakran och håll bara full fokus på vad som händer, hur det känns. Känner du energi strömma från dina händer? Blir det varmt, börjar det kittla eller kännas på något sätt? Sitt bara och håll medvetande på energiflödet till dina öron.
 • Lyssna på lugn och vacker musik i en behaglig volym. Hög och livlig eller störande musik kan ha motsatt effekt i sammanhanget.
 • Chanting, lyssna på eller sjung ett mantra som ”Aum” eller liknande. Det finns mycket bra källor på Youtube t.ex.
 • Gongs, singing bowls, klockor, vindspel osv. har en helande vibration som balanserar och renar våra öron och chakran.
 • Kristaller: du kan använda den kristall du dras till och lägga ovanför ögonbrynen. Du kan också använda örhängen med kristaller i. Kristaller som anses ha en läkande funktion för chakrat är labradorit, blå kyanit och selenit.
 • Gå ut i naturen och lyssna på naturens alla ljud. Hör vinden som susar, fåglarnas kvitter, knak från träd och grenar, vatten som porlar, regnet som droppar, bin som surrar. Det är aldrig tyst i naturen och dess alla ljud har en mycket läkande och lugnande effekt på hela vårt väsen, och genom att aktivt och koncentrerat lyssna ökar din förmåga att höra subtila ljud markant. Och sist men inte minst, att höra den viktigaste av dem alla – rösten från din själ!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke