Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ärkeängeln Jophiel kan ge oss en större förståelse, ökad kunskap och mer inspiration.

1

Ärkeängeln Jophiel

Ordet ärkeängel betyder Guds främsta budbärare och kommer från det grekiska ordet archangelos. Enligt den heliga skriften Bibeln är en ärkeängel länken mellan människan och Gud. Ärkeänglarna har också en egen dag som firas olika datum beroende på vilken kyrka man tillhör.

En av de sju vanligaste ärkeänglarna är Jophiel. Enligt vissa är dock Jophiel en av de fyra ärkeänglar som har en underordnad position gentemot de andra tre. Trots detta kan Jophiel hjälpa oss människor med många olika saker.

En Guds skönhet som lär oss uppskatta det vackra

Namnet Jophiel betyder just Guds skönhet och det är kanske främst skönhet som också förknippas med denna ärkeängel. Jophiel kan hjälpa så att vi kan se all skönhet i allt som finns omkring oss och kan också lära oss att uppskatta det vackra. Ängeln hjälper oss att göra allt vackrare, allt från våra tankar till fysiska relationer.

 

Genom att vi lär oss se och även uppskatta den skönhet som finns omkring oss kan vi på så sätt även skapa ännu mer skönhet i våra egna liv vilket blir till en positiv spiral. Jophiel kan hjälpa till med att fylla känslor som glädje, uppskattning och tacksamhet. Ängeln hjälper oss också med att få oss att känna oss vackrare på ett fysiskt plan och guida oss om hur vi kan ta hand om oss själva – med hår, kläder och smink.

En hjälp på vägen genom livet

Ärkeängeln Jophiel kan hjälpa dig att hitta din väg genom livet och därigenom också din egna och sanna identitet. Alla människor kan ibland känna sig vilsna och inte veta vad som ska ske och vart man är på väg. Då kan man tillkalla Jophiel som kommer om du är i behov av upplysning, vägledning och visdom. Jophiel kan ge dig en större förståelse, en ökad kunskap och mer inspiration. Inspirationen kan till exempel handla om att vi får en ökad lust till att vara kreativa.

En upplyftande energi

Jophiels energier anses vara väldigt upplyftande för oss men samtidigt mjuka. Om du är stressad kan den lugna och positiva energin hjälpa dig att varva ner, men du behöver själv kalla på Jophiel för att få hjälpen. Du kan också få hjälp med att bringa ordning i oroliga tankar eller på en fysisk plats. Om du helt plötsligt blir intresserad av feng shui i hemmet eller på arbetet är det med all sannolikhet Jophiel som påverkar dig.

 

Kristallerna som passar väl ihop med energin är den rosa, ljus- eller mörkrosa, turmalin som också kan kallas för rubellit. Om du därför börja tycka om färgen rosa och/eller börjar se rosa blixtar eller ljusglimtar kan du vara säker på att du har Jophiel med dig. Denna kristall hjälper till med att öka positiviteten i livet men också för att ge stabilitet och styrka till att fullfölja drömmar. Den hjälper till att rensa ut energier som påverkar dig på ett negativt och destruktivt sätt. Om du behöver rena en viss plats från denna negativa energi kan du med fördel kalla på Jophiel som hjälper dig.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

1 kommentar

  1. Carina den

    Hej! ☺️
    En fundering ???? var i bibeln står det att en ärkeängel är länken mellan Gud och människan ?

Lämna en tanke