Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ärkeängeln Selaphiel – hjälper oss att få kontakt med högre makter genom bön

0

Ärkeängeln Selaphiel (Sealtiel)

Ärkeängeln Selaphiel kallas ibland även för Sealtiel. Hans namn betyder “Guds bön” eller “Den som ber till Gud”. Detta är en av de sju ärkeänglarna inom bland annat den grekisk-ortodoxa religionen. Faktum är att han förekommer i de så kallade apokryferna. Detta är texter som har skrivits ungefär samtidigt som Bibeln men som av olika skäl har hamnat mer i skymundan. Selaphiel får i denna texten viktig uppgift att utföra av Gud, en uppgift som ska utföras tillsammans med ärkeängeln Suriel.

I apokryferna framgår det att det finns en konflikt mellan Adam och Eva. Den beskriver den välkända berättelsen där Satan lurar Adam och Eva till toppen av ett berg. Gud ser dock att det är Satan som ligger bakom det stora sveket och skickar därför två ärkeänglar för att rädda Adam och Eva. En av dessa änglar är Ärkeängeln Selaphiel och den andra är Suriel. Tillsammans för de ner de två första människorna på säker mark igen.

Kanske är det av denna anledning som Selaphiel anses vara ångerns ängel? Oavsett vilket är detta är en ängel med ett stort medlidande som uppmuntrar och hjälper människor. Denna ängel kan motivera dig att uttrycka din allra djupaste tankar och känslor, stänga ute distraktioner och bibehålla koncentrationen i böner m.m.

Ärkeängeln Selaphiel är ångerns och bönens ängel

Ärkeängeln Selaphiel är inte bara ångerns ängel utan även bönens. Han hjälper oss därför att be och att få kontakt med högre makter genom bön. Det är därför fullt logiskt att han ofta avbildas i en bedjande position, med händerna mot bröstet. Han är helt enkelt sinnesbilden av den koncentration och det fokus som han uppmuntrar oss människor att uttrycka när vi ber till Gud.

Selaphiel är en naturlig läromästare när det kommer till det här med böner. Många människor vänder sig till honom i samband med att de försöker komma i kontakt med Gud. Anledningen till att de söker hans hjälp varierar förstås mellan olika personer. Men generellt sett rör det sig ofta om att de distraheras i sina böner eller att de behöver vägledning i processen.

Ärkeängeln Selaphiel tar sig an detta uppdrag genom att motivera oss att fokusera och koncentrera på bönen och att föreställa oss våra djupaste tankar och känslor samt att förmedla dessa till Gud. Han lär oss även att noga lyssna på det svar som vi får. Ibland kan det nämligen vara svårt att åstadkomma önskat resultat genom bön. Många av oss behöver också instrueras i hur vi kan be på ett mer effektivt sätt. Så om du upplever svårigheter på detta område bör du absolut försöka kalla på Selaphiel!

Han kan även motverka beroenden

Utöver hjälp med böner kan denna ärkeängel även stå till tjänst genom att hela personer som lider av beroenden av olika slag. Han kan frigöra oss från problem med alkohol, droger och andra beroenden.

Du kan tillkalla ärkeängeln Selaphiel på något av flera olika sätt. Det främsta sättet är dock genom just bön. Han tros nämligen vidarebefordra människors böner till Gud. Han uppmuntrar dig också att uttrycka dig så gott som du kan. Så om du plötsligt känner ett starkt behov av att be kan detta bero på att Gud försöker skicka dig ett meddelande via Selaphiel!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke