Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ärkeängeln Zachariel – en av apokalypsens änglar

4

Ärkeängeln Zachariel är även känd som den helande ängeln. Han är väldigt mäktig och hjälper mänskligheten i varje enskilt ögonblick. Han älskar nämligen Gud och Guds ord. Han är dock väldigt speciell och har sina egna unika egenskaper och ansvarsområden. Läs vidare för att få lära dig mer om denna ärkeängel!

Ärkeängeln Zachariel är en av apokalypsens änglar

Ja, ärkeängeln Zachariel är en av apokalypsens fyra änglar. De övriga tre ärkeänglarna är Gabriel, Haniel och Orifiel. Dessa ansvarar tillsammans för att tillkännage den stundande undergången. Det är också de som guidar oss igenom den olycksbådande tiden.

Ärkeängeln Zachariels namn är hebreiska och betyder “Guds minne”. Precis som namnet antyder ser han till att vi människor minns Gud och upplever dennes kärlek.

Detta är också en ärkeängel som besitter en helt fantastisk helande kraft. Därför kan du med fördel be till honom när du är sjuk eller behöver helas på något sätt. Zachariel är också barnens och föräldrarnas väktare. Därför kan det vara värt att be till honom när din barn har blivit sjukt. Det brukar räcka gott men liten, improviserad bön som riktar sig till honom.

Ett av ärkeängeln Zachariels ansvarsområden är att föra avlidna människors själar till den plats där de ska få sin dom förkunnad. Han väntar på själarna och leder dem sedan till domsalen där Gud, hans son och ärkeänglarna väntar på dem. Zachariel får även mer att göra när det är dags för den yttersta domen (domedagen). Detta är det främsta skälet till att just han blev utsedd till en av apokalypsens fyra änglar.

Han kan även hjälpa missbrukare och anhöriga till dessa

Zarachiel är en väldigt speciell ärkeängel som utöver ovan nämnda uppgifter även kan hjälpa till med missbruk och beroenden. Han förknippas starkt med helande och välbefinnande. Därför är det också fullt logiskt att han kan ge missbrukare den styrka och de verktyg som krävs för att personen ifråga ska kunna tillfriskna från sitt beroende och gå vidare från detta.

Det finns ofta många människor som har alla möjliga slags beroenden och svårigheter. Om du känner igen dig själv i denna beskrivning är detta ängeln att be till. Denna ärkeängel kan nämligen hjälpa dig att läka dina fysiska, känslomässiga och spirituella sår. Han kan hela ditt välbefinnande på så många olika sätt.

Du kanske känner någon som har problem med ett missbruk av något slag? Beroenden ger upphov till verklig smärta hos såväl missbrukaren själv som hos personer i dess omgivning. Så om du har en person med dessa svårigheter i din närhet kan du vägleda denne till ärkeängeln Zachariel. Som vi redan har nämnt väntar han bara på att bli kontaktad genom en bön.

Zachariel kan även hjälpa barn till föräldrar med missbruksproblematik. Så när barn växer upp i en familj där föräldrarna helt enkelt inte är starka nog att göra ett bra jobb kan du be för barnen till denna ärkeängel. Han kan då se till att de håller sig på rätt bana här i livet och att barnen håller sig till det som är hälsosamt för dem.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

4 kommentarer

 1. ? den

  Tack så ❤️ Vivi

  • Vivi den

   Kram vivi

 2. Kristina den

  Var kommer dessa namn på Ärkeänglar ifrån? Samael anses vara den fallna ängeln som kom att kallas Lucifer. Alltså Djävulen. Jag undrar vilka “andliga hjälpare” du väljer att använda eller om du tänker att alla är goda?

  • Vivi den

   Hej! Då jag inte är kristen så tror jag inte på Gud och djävulen, däremot så finns det ljusa och mörka energier, de i sig är inget fel då alla energier har sitt berättigande. Det viktiga är hur man väljer att jobba med energier. Detta är information och inget ställningstagande om vem man ska jobba med. Vi behöver förstå de olika energierna. Vänligen Vivi

Lämna en tanke