Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ärkeängeln Zadkiel – barmhärtighetens och förlåtelsens ängel som även hjälper oss att minnas

0

Ärkeängeln Zadkiel – barmhärtighetens och förlåtelsens ängel

Namnet Zadkiel betyder Guds rättfärdighet. Barmhärtighet, rättvisa, förlåtelse och godhet är hans signum. Han beskrivs också som empatins och förlåtandets ängel. Han anses även vara den mildaste av alla ärkeänglar och verkar särskilt bra hos personer som är rädda eller blyga.

 

Zadkiel hjälper oss att känna barmhärtighet och medkänsla – både med oss själva men också med andra. Det är han som ger oss inspirationen till att vi ska förlåta och ha medkänsla för varandra. Denna ärkeängel hjälper oss nämligen även med att förlåta andra människor men också oss själva. Många gånger är det sig själv som man har svårast för att förlåta.

 

Genom förlåtelse kan vi nå frihet med ärkeängeln Zadkiels hjälp. Han kan titta på oss utifrån och hjälper oss att se vårt värde och ökar därigenom självförtroendet. När du kallar på Zadkiel kan du också få hjälp den ilska eller andra negativa känslor som du kan uppleva. Istället för att döma oss och andra kan han se till att vi ser på oss och andra med kärlek och medkänsla.

Minnes- och healingängeln

Zadkiel hjälper oss även med att minnas olika saker. Om du till exempel har ett prov, test eller en viktig presentation kan du med hans hjälp komma ihåg och memorera fakta och annan viktig information. Zadkiel ses också som en healingängel då han står för känslomässigt helande.

Han ersätter vår negativa energi med tro och medkänsla istället. Att vi istället kan fokusera på ljuset inom oss och andra. Men Zadkiel helar också minnen från det förflutna som kan vara smärtsamma. Han hjälper oss att minnas saker från en händelser som du kan ha glömt. Genom att släppa blockeringar inom oss och få Zadkiels hjälp kan minnena läka. Du kan istället bli påmind om de fina stunderna och minnena.

Han hjälper oss även med att få balans i tankarna. Det kan till exempel handla om en situation som du upplever att du inte hanterar på ett så balanserat sätt. Genom att kalla på honom kan du få hans hjälp med att få nya perspektiv och att kunna utvecklas.

Kristaller som du kan använda för att kalla på ärkeängeln Zadkiel

Den huvudsakliga kristallen som du bör använda när du kallar på ärkeängeln Zadkiel är lapis lazuli. Denna vackra azurblåa sten sägs ha funnits sedan tidernas begynnelse. Den står bland annat för evigheten, visdom och meditation. Genom att använda lapis lazuli, som ses som en kungasten, kan du med Zadkiel få hjälp med att att förlåta och gå vidare. En sten av lapis lazuli är perfekt att bära med dig, till exempel i form av ett smycke.

 

Det finns också andra kristaller som du kan använda för att kalla på Zadkiel. Vilken kristall som du bör använda beror på vad du vill få hjälp med. Om du till exempel se helheten i saker och ting eller stanna upp för att reflektera kan du med fördel använda en blå kalcedon eller blå bandagat. Eller om du behöver få hjälp med att bibehålla fokus i det du gör kan du använda koppar.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke