Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Grisens år – kinesiska kalendern

0

Grisens år – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi LindeTarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar.

Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot bok böcker

Grisens år i den kinesiska kalendern

I den kinesiska kalendern infaller grisens år var tolfte år. Nästa gång så sker är 2031 och de senaste tillfällena har varit 2019, 2007, 1995, 1983, 1971, 1959, 1947 samtTarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot 1935. I Kina anses grisar vara en symbol för välstånd. Dessutom är deras knubbiga ansikten och stora öron egenskaper som symboliserar lycka.

Kännetecknen för personer som är födda i grisens år

De personer som är födda i grisens år sticker kanske inte alltid ut från mängden. Däremot är de väldigt realistiska. Samtidigt finns det även “grisar” som bara pratar men aldrig backar upp sitt snack med handlingar. Detta beror på att grisar är motpoler som är motsatta varandra.

Dessa personer är inte särskilt glada i att spendera pengar men låter sig samtidigt njuta av livet. De älskar underhållning och unnar sig själva med jämna mellanrum. De är lite materialistiska men använder denna egenskap som en drivkraft för att jobba hårt. Att kunna hålla ett fast föremål i handen ger en gris en trygghet.

Grisar är också energiska och alltid entusiastiska, även om deras arbete kanske är tråkigt. Om de får chansen tar de gärna en position som ger dem makt och status. De tror att endast människor som har status och makt äger rätten att tala, och detta är därför åtråvärt för dem.

Så är män som är födda i grisens år

Män som är födda i grisens år är optimistiska och fokuserade men samtidigt vänliga och försiktiga. När de väl har satt ögonen för ett mål gör de allt för att nå detta.

Dessa män är ganska tystlåtna och älskar att lära sig nya saker men vet inte alltid hur de ska omvandla sin kunskap till ord. De behandlar alla med en värme men är inte alltid särskilt bra samtalspartners. De älskar andra personer även om dessa ljuger för dem.

Så är kvinnor som är födda i grisens år

Kvinnor som är födda i grisens år är väldigt upprymda och närvarar gärna vid sociala evenemang så fort tillfälle ges. De behandlar alla personer på ett väldigt genuint sätt och har en lättsam personlighet. Därför vinner de också andra personers tillit.

Hemmavid är de väldigt organiserade och stannar gärna uppe hela natten för att städa om så krävs. Dessutom älskar de barn – att få leka med barn är en av de saker här i livet som de njuter av mest.

Därför är grisen det tolfte djuret i den kinesiska kalendern

Grisen är det tolfte och sista av de olika djuren i den kinesiska kalendern. Djuren kommer i följande ordning:

 

 1. råttan
 2. oxen
 3. tigern
 4. kaninen
 5. draken
 6. ormen
 7. hästen
 8. geten
 9. apan
 10. tuppen
 11. hunden
 12. grisen.

Jadekejsaren ska enligt en berättelse ha bestämt denna turordning utifrån i vilken ordning djuren anlände till hans fest. Grisen var då försenad eftersom han hade försovit sig. Därför placerade han sig sist av de tolv djuren.

Enligt en annan berättelse berodde förseningen istället på att en varg hade förstört grisens hus. Han blev då tvungen att bygga upp sitt hem på nytt innan han kunde ge sig av. När han sedan kom var han alltså den sista av de olika djuren och fick därför finna sig med att ta den tolfte platsen.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke