Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Hela och balansera dina chakran med ärkeänglarna

12

Alla ärkeänglar har sina speciella områden som de arbetar med, och vi kan alltid kalla på dem när vi behöver hjälp med något. Varje chakra är associerat med en ärkeängel, och varje ärkeängel har en kristall som hör ihop med dem. Genom att kalla på respektive ärkeängel och använda dess kristall kan vi på ett kraftfullt sätt få hjälp att balansera och harmoniera våra chakran.

Rotchakrat

Rotchakrats ärkeängel är Sandalphon. Hans huvuduppgift är att förmedla våra böner till gud. Han är kopplad till musik och hans närvaro kan kännas extra tydlig när vi sjunger, spelar eller lyssnar på musik. Den kristall som är kopplad till Sandalphon är turkos. Sätt på musik, håll i en turkos och kalla på Sandalphon och be att han hjälper dig balansera energin i ditt rotchakra. Han hjälper dig att känna kopplingen till det gudomliga, att du alltid är trygg, älskad och omhändertagen.

Sakralchakrat

Sakralchakrats ärkeängel är Chamuel. ”Han som ser Gud”  – Chamuel är allseende och ser kopplingen mellan allt och alla. Han kan hjälpa dig hitta din livsuppgift, öka ditt självförtroende, hitta rätt partner, ett nytt hem, hjälpa dig i karriären. Be Chamuel om hjälp med att hitta din högsta potential i livet. Hans kristall är Flourite.

Solar Plexus

Ärkeängeln som hör ihop med Solar Plexus är Uriel, han är den som ger oss information och insikter, lösningar på problem och kreativa idéer. Det är han som ligger bakom när vi får den där känslan när man plötsligt bara ”vet” rätt svar eller får en briljant ide. Be honom om hjälp att se lösningar, när står inför en utmaning där du behöver hålla intellektet skarpt eller skall delta i ett viktigt möte t.ex. Den kristall som hör ihop med Uriel är bärnsten.

Hjärtchakrat

Hjärtchakrats ärkeängel är Raphael, healingens ärkeängel. Du kan kalla på honom för att få hjälp med healing av såväl dig själv som alla levande varelser. Han är också kopplad till resande och du kan be honom om beskydd om du skall ut på en resa av något slag. Den färg som är kopplad till Raphael är hjärtchakrats gröna färg, en färg många kan förnimma när man sysslar med någon form av healingarbete eller har kallat på honom. De kristaller som är kopplade till Raphael är smaragd och malakit.

Halschakrat

Ärkeängel Michael är associerad med halschakrat. Michael är en av de mest kända ärkeänglarna och han har flera uppgifter, men den starkaste och tydligaste är beskydd. Han ger oss beskydd på alla plan: fysiskt, psykiskt, känslomässigt och andligt. Han beskyddar också våra materiella ägodelar. Han – liksom Raphael – ger oss beskydd när vi reser, kalla på honom när du sätter dig i bilen för att åka. Han avbildas ofta med ett svärd och han hjälper oss att kapa negativa band som hindrar oss från att leva i nuet och utvecklas, det kan vara minnen från det förflutna som tar vår energi, människor som vi inte längre behöver i vårt liv eller inte kan släppa taget om. Kalla på honom och be honom kapa alla band som dränerar dig på energi så att du kan gå vidare. Michaels färg är blå och den kristall som hör ihop med honom är sugilit.

Tredje ögat

Tredje ögats ärkeängel är Gabriel. Man brukar referera till Gabriel som en feminin energi. Det var ärkeängel Gabriel som var budbärare och talade om för Jungfru Maria att hon var havande. Hon hjälper oss med kommunikation, kreativitet, vägledning – både för oss själva och om vi hjälper andra. Kalla på ärkeängel Gabriel om du behöver hjälp med att skriva, undervisa och vägleda. Hon hjälper dig att hitta din livsuppgift och ge uttryck för det. Den kristall som är kopplad till ärkeängel Gabriel är citrin.

Kronchakrat

Kronchakrats ärkeängel är Zadkiel. Han är en stor healer som hjälper dig att läka och släppa taget om smärtsamma minnen och känslan av att vara ett offer och fokusera på det goda och vackra i livet, och att välja förlåtelse och kärlek framför bitterhet och hat. Han hjälper dig att se klart och känna att du är en del av något större, att du är en andlig varelse som är här på jorden med ett syfte. Zadkiel kan använda ljus för att transformera negativa frekvenser till positiva. Han är minnets ängel och kan hjälpa dig att minnas saker som är viktiga. Den kristall som är kopplad till Zadkiel är Lapis Lazuli.

Gör så här:

 • Lägg dig ner och sätt på en avslappnande musik som hjälper dig att komma till ro.
 • Ta fram kristallerna. Du kan antigen lägga dem direkt på dina chakran eller så kan du lägga dem intill dig. Kom ihåg att du måste rena dina kristaller med jämna mellanrum. (Länk..)
 • Börja med att fokusera på ditt rotchakra. Det är beläget mellan underlivet och ändtarmen. Rikta din andning dit. Kalla på ärkeängel Sandalphon och be honom om hjälp att hela och balansera ditt rotchakra och alla de områden som är kopplade till det. Känn att du är trygg och omhändertagen.
 • När du känner att du är klar, tacka Sandalphon och gå vidare till sakralchakrat. Det är beläget strax under naveln, rikta nu andningen och uppmärksamheten dit. Kalla på ärkeängel Chamuel och be honom om hjälp att hela och balansera ditt sakralchakra och alla områden som hör ihop med det. Be om hjälp att klart känna din livsuppgift. När du känner att det är klart, tacka Chamuel.
 • Nu lägger du din fokus på solar plexuschakrat, det är beläget i maggropen, under revbensbågen. Kalla på ärkeängel Uriel och be honom om hjälp med att hela och balansera ditt magchakra och alla de områden som hör ihop med det chakrat. Lägg märke till om någon speciell tanke eller idé plötsligt dyker upp. Tacka Uriel när du känner att det är klart.
 • Hjärtchakrat ligger mitt i bröstet, kalla på ärkeängeln Raphael och be om hjälp med att hela ditt hjärtchakra och de problem som är anknutna till hjärtchakrat. Du känner ofta en varm pirrande energi när Raphael är i närheten. Tacka när det är klart.
 • Halschakrat hittar du i halsgropen. Kalla på ärkeängel Michael och be honom om hjälp att hela och rena allt som har med halschakrat att göra. Be honom kapa band som hindrar dig från att leva i nuet i din sanning och beskydda dig från allt som tar din kraft. Tack Michael när det är klart.
 • Tredje ögat ligger mitt i pannan, strax ovanför ögonbrynen. Lägg ditt fokus här och kalla på ärkeängel Gabriel. Be henne hela och balansera ditt tredje öga och hjälpa dig se klart och kreativt och kunna uttrycka dig på ett tydligt och inspirerande sätt. När du känner att det är klart tackar du henne.
 • Nu lägger du ditt fokus på kronchakrat som ligger mitt uppe på huvudet, kalla på ärkeängel Zadkiel och be honom om hjälp att rena ditt kronchakra, hela gamla smärtsamma minnen, byta ut känslor av vrede, sorg och vanmakt mot kärlek, lycka, tacksamhet och förlåtelse. Känn att du är ett med det gudomliga och alltid har vägledning och beskydd under din resa här på jorden. När du känner att det är klart tackar du Zadkiel.

Om du inte har tid att göra en hel meditation men känner att det är ett speciellt chakra som behöver stärkas eller balanseras kan du jobba separat med det vid just det tillfället. Skall du på ett möte eller ha en föreläsning där det gäller att uttrycka dig och kunna svara på frågor kan du kalla på Uriel och Gabriel och be om hjälp inför mötet, bär med dig kristallerna bärnsten och citrin i fickan t.ex. och ha tillit till att du får den hjälp du behöver. Glöm inte att tacka dem efteråt.

Skall du ut och resa kan du kalla på ärkeängel Michael och be honom om hjälp att komma säkert fram. Visualisera hur det fordon du färdas i är inneslutet i blått, beskyddande ljus.

I alla former av healingarbete kan du kalla på ärkeängel Raphael.

Kom ihåg att änglarna älskar att få hjälpa till och att du aldrig stör dem. Men – du måste bjuda in dem genom att be om hjälp, vi har fått en fri vilja och det är genom att be dem om hjälp vi ger dem tillåtelse att agera åt och med oss.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

12 kommentarer

 1. karin den

  Tack för ditt underbara inlägget Jag har skrivit av allt du informerat Det var så fint att få veta vad varje Ärkeängel stod för Tack kram ha det bra ???

  • Vivi den

   Tack! Kram vivi

 2. Helene Jonsson den

  Tack Vivi skall göra det så fort jag får tid..kram och tack hand om dig?

  • Vivi den

   Kram kram vivi

 3. Carina den

  Tack väldigt fin och bra information om chakrat och våra Kära Ärkeänglar ????
  Carina

  • Vivi den

   Kram vivi

 4. Ingalill den

  Det var fint att du är en givmild ♡själ.Behövde en påminnelse om att det är viktigt att vara i balans. När jag vill bl.a ändra livsinriktning Ovan som jag är. så betyder det mycket för mig ,din kunskap bl.a.Tack fina Vivi. ♡

  • Vivi den

   Kram vivi

 5. anto den

  hej vivi
  undrar om du kan tipsa mig var kan man hitta äkta kristaller i Stockholm jag har varit på slussen på Götgatan men jag är inte säker om kristall stenarna där tack mvh Anton

  • Vivi den

   Enda stället jag kan rekommendera. kram vivi

 6. Linda den

  Hej Vivi!
  Jag försöker läsa på lite om ärkeänglarna. Hittar både Samuel o Chamuel, på vissa ställen står det att det är samma ängel o på vissa ställen står att det är olika änglar. Chamuel grönt ljus o flourit som kristall. Samuel rosa ljus o rosenkvarts. Hur ligger det till?
  MVH Linda

  • Vivi den

   Som jag uppfattar det så är de olika. kram vivi

Lämna en tanke