Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Kapa band med ärkeänglarna Mikael och Raphael

2

När vi träffar och umgås med människor I olika sammanhang skapas band, både till personer och till händelser och saker. Om de här banden bygger på rädsla kommer de att dränera oss på vår energi och på sikt skapa ohälsa.

Du kanske känner igen att du träffat eller pratat med en viss person, och efteråt känner du dig otroligt trött och urlakad. Det är ett tydligt tecken på att ni har ett ohälsosamt band mellan er som du bör kapa – för bådas skull. Vi kan nog alla ta formen av en energitjuv någon gång beroende på sammanhang, eftersom vi alla bär på rädslor av olika grad och storlek och rädslor är det som skapar dessa band.

Hjälpande människor är extra utsatta

För den som jobbar med att hjälpa andra människor på olika sätt, som lärare och vägledare, terapeut, läkare eller bara är en varm medmänniska är risken stor att många vill haka på och kunna tanka energi. ” Jag skulle inte klara mig utan dig!” är en fras som tydligt talar om att det finns en osund balans mellan er. Det är stor skillnad på att tycka att livet vore tomt utan dig, eller att jag skulle sakna dig väldigt mycket om du försvann mot att uttrycka att den andre är mer eller mindre är ansvarig för ens liv och välmående.

Energitjuvar är inte elaka och uträknande – det handlar om överlevnad

Släpp tanken på att energitjuvar alltid är illvilliga personer som är som ett hungrigt rovdjur på jakt efter din energi. Se istället personen med kärleksfulla ögon och försök att hjälpa den att hjälpa sig själv, samtidigt som du hjälper dig själv genom att inte tillåta den destruktiva energikopplingen mellan er fortsätta, eftersom den egentligen får er båda att må dåligt. Den andra personen beundrar din energi, du får den att må bra och fyller ett tomrum som den själv inte hittar verktygen att läka. Därför vill den vara i din närhet och få din energi för att må bra. Det är inte för att medvetet skada eller dränera dig, utan om att själv överleva.

Det allra bästa är att du lär dig känna igen den här typen av relation och kan förhindra att banden skapas redan från början.

Vi kan ha destruktiva band även till sådana vi älskar

Såna här band kan man även ha till sina föräldrar och barn eller övriga släktingar. Vissa band har också en karmisk historia och kan hänga med i flera liv. Band som sitter väldigt djupt eller har suttit länge kan man oftast inte bara klippa av på ett ögonblick, utan det är ett helande arbete som man får jobba med över tid.

Tänk på att banden ofta kan växa ut igen, så se det här som ett återkommande arbete där du håller dig själv och din energi ren, som att sköta sin andliga hygien.

Banden är en kanal för rädslebaserade tankar

De här banden bygger på rädslor och transporterar känslor som bekräftelsebehov, kontrollbehov, skuldkänslor eller ilska mellan er. Det finns också band som bygger på kärlek, men du behöver inte oroa dig för att kapa dem av misstag. De finns kvar ändå. Du behöver inte se det som att du vänder en annan människa ryggen eller överge någon när du kapar band, du tar bara bort en osund del i er relation, ett gammalt inlärt, destruktivt mönster som kan ha gått i arv i generationer.

Det är inget ovanligt att den andra personen känner av att du kapar bandet, plötsligt hör den av sig mer än vanligt, kanske rycker ännu mer i gamla invanda trådar för att väcka medkänsla eller skuldkänsla. Se detta som en bekräftelse på att arbetet fungerar.

Ärkeängel Mikael kan hjälpa oss att kapa band

Mikael är en ärkeängel med mycket stark och klar energi och han finns alltid till hands med styrka och beskydd när vi ber om det. Att be honom om hjälp med att kapa de här banden är en effektiv metod som ger oss kraft och helande i arbetet, eftersom vi även möter våra egna rädslor i banden.

Gör så här:

 • Sitt eller ligg ner och slappna av.
 • Scanna igenom din kropp och känn efter om du är spänd någonstans. Börja från fötterna och fortsätt uppåt länge hela kroppen, upp till huvudet och kronchakrat. Känner du en spänning någonstans så tänker du att du andas in ljus till den punkten och tar med dig spänningen ut ur kroppen på utandningen.
 • Kalla på ärkeängel Mikael: ”Ärkeängel Mikael, jag ber dig om hjälp att kapa de osunda band av rädsla som jag har mellan mig och andra”. Ha tillit till att han är hos dig!
 • Tänk nu på en person eller situation. Notera vilka känslor som kommer upp inom dig. Var känns det, hur känns det? Var sitter bandet.
 • Tänk sedan hur det skulle kännas om du bara kände ljus och kärlek istället. Be Mikael att kapa bandet med sitt svärd och försegla med kärlek och ljus.
 • Känn efter hur det känns. Är bandet borta? Känner du ljus och frid istället för ilska och irritation? Har du tagit tillbaka din kraft?
 • Gå sedan vidare och tänk på en ny person eller situation på samma sätt och be sedan Mikael kapa banden och försegla med ljus och kärlek.
 • När du känner att du är klar kan du tacka Mikael för hans hjälp. Ligg eller sitt kvar en stund och känn att du är omgiven av läkande kärleksfull energi och ha tillit till att allt är som det skall.

Ibland är man inte redo att släppa taget ännu

Om du försöker kapa ett band som du känslomässigt inte är redo att släppa taget om kommer inte Mikael att kunna hjälpa dig. Då måste du jobba med att hela de känslor inom dig som gör att du inte är redo ännu. Anledningen kan vara många. Om någon behandlat oss illa kan vi känna att vi har rätt att vara arga , bittra och hämndlystna, för att den andra förtjänar det. Men sanningen är den att det är oss själva vi straffar, om och om igen genom att dränera vår energi till detta.

Du behöver inte förlåta personens handlingar, men förlåt personen för att själv bli fri och ta tillbaka din energi.

Ärkeängel Raphael kan hjälpa dig att hela det som behövs

För att få hjälp att lyfta fram känslorna till ytan och släppa taget om dem kan du be ärkeängel Raphael om hjälp, han är helandets ängel och du känner igen hans energi på att den är oändligt kärleksfull och varm.

 • Kalla på Raphael: ärkeängel Raphael, jag ber dig om hjälp att hela och läka de känslor inom mig som håller mig kvar i gammal smärta och rädsla och hindrar mig från att leva här och nu i all min kraft”. Lita på att han är hos dig och känn att du är helt trygg.
 • Känn efter vilka känslor som dyker upp inom dig när du tänker på situationen.
 • Känn på varje känsla. Har den någon speciell struktur, textur. Är den tung, klibbig, kletig, vass? Har de någon färg? Har den någon form? Var sitter den i kroppen? Hur känns det i kroppen där den sitter?
 • När du nu tydligt identifierat känslan, be Raphael lyfta ut den ur din kropp och fylla på med helande, kärleksfullt ljus istället. Känn hur du badar i smaragdgrönt, läkande, gudomligt ljus.
 • Fortsätt så med alla känslor som är förknippade med den situation eller person du vill kapa banden till.
 • Kalla sedan på ärkeängel Mikael och be honom om hjälp att kapa bandet.
 • Tacka Raphael och Mikael för deras hjälp och stanna kvar i den kärleksfulla energin en stund tills du känner att du är klar.

Kom ihåg att du kanske måste upprepa detta flera gånger för att ändra dina egna mönster och tankebanor så att du hindar banden från att få fäste. Det är ju våra egna rädslor som öppnar möjligheten för band att då fäste från andra, så det är ett stort helande arbete du gör med dig själv på många plan.

Om du jobbar med att hjälpa andra eller vet att du skall träffa någon som du lätt hamnar i den här situationen med kan du skydda dig i förväg genom att tänka att du har en ljusbubbla av energi omkring dig där du bara släpper ut det som den andra skall ha och behöver, men inte något av din privata energi som kan missbrukas. Skydda ditt magchakra som sitter vid solar plexus med handen om du känner att någon försöker komma åt din energi och skapa band som man kan tjuvtanka igenom, och säg tyst men bestämt ”STOPP!” inom dig.

Om du har haft en klient eller träffat en sådan person kan du tänka dig att din hand är ett svärd som du använder för att kapa banden med. Andas in djupt och hugg med handen framför ditt magchakra 3 gånger för att koppla loss er från varandra när sessionen eller mötet är klart.

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

2 kommentarer

 1. Anonym den

  Vilket bra inlägg! Det här ska jag göra! 🙂

 2. Lisbeth den

  Varför låter jag mig tryckas ner av min livskamrat.

Lämna en tanke