Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Solfeggio-frekvenserna har andliga egenskaper

0

Solfeggio – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer.

Vivi Linde bok medialitet Medium Sierska

Solfeggio-frekvenserna är uråldriga och mäktiga

Solfeggio-frekvenserna är en uppsättning musikaliska frekvenser som har väldigt många år på nacken. Dessa sägs ha en rad olika helande och andliga egenskaper som kan gynna oss människor. Frekvenserna baseras på en sextonig musikalisk skala och dessa användes förr i tiden i samband med gregoriansk sång.

En teori bakom Solfeggiofrekvensernas helande egenskaper är att de har en resonans med universums naturliga frekvens. Man tror att allt i universum vibrerar på en viss frekvens och att vissa frekvenser kan ha en positiv eller negativ inverkan på vår hälsa och vårt välbefinnande. Genom att lyssna på dessa frekvenser kan vi koppla oss till universums naturliga vibrationer och främja läkning och balans i våra kroppar.

Tredje ögat

Man använder ljudvibrationer för att hjälpa till att balansera och anpassa kroppens energicenter, eller chakran, för att främja läkning och avslappning. Tanken bakom ljudhealing är att allt i universum består av energi, även våra kroppar. När vi är friska flödar vår energi fritt och våra chakran är i balans. Men när vi upplever fysiska eller känslomässiga trauman kan vår energi bli blockerad, vilket leder till sjukdom och ohälsa.

Frekvenserna tros ha uppfunnits under medeltiden. En viktig person som ligger bakom en stor del av denna teori är den italienska musikteoretikern Guido från Arezzo (990-talet – ca. 1050).

Dessa är de sex Solfeggio-frekvenser som har identifierats

Det finns sex huvudsakliga Solfeggio-frekvenser. Allesammans sägs motsvara ett specifikt energicentrum i kroppen, eller chakran som vi vanligtvis kallar dem. De olika frekvenserna är:

 • 396 Hz. Denna frekvens associeras med rotchakrat. Den sägs skapa en känsla av trygghet och stabilitet. Främjar frigörelse av rädsla och skuld och hjälper till med känslor av skuld och negativitet.
 • 417 Hz. Denna frekvens associeras med navelchakrat. Den sägs främja kreativitet, känslor, passion och känslomässig balans. Hjälper till att rensa bort negativ energi och främja förändring.
 • 528 Hz. Denna frekvens associeras med solarplexuschakrat och sägs stärka , den personliga kraften, självförtroendet och självkänslan. Främjar läkning och omvandling och sägs reparera DNA.
 • 639 Hz. Denna frekvens associeras med hjärtchakrat. Den sägs främja kärlek, medkänsla, medlidande och emotionellt läkande. Hjälper till att främja kommunikation och harmoniska relationer.
 • 741 Hz. Denna frekvens associeras med halschakrat och sägs främja kommunikation, personlig utveckling samt självuttryck. Hjälper till att främja intuition och problemlösningsförmåga.
 • 852 Hz. Denna frekvens associeras med tredje ögat-chakrat. Den sägs främja intuitionen, den andliga medvetenheten och kopplingen till det högre medvetandet. Främjar andlig utveckling och kontakt med det gudomliga.

Musik med en frekvens på 999hz från ärkeängeln Metatron, den mest kraftfulla ängeln för aktivering av överflöd.
999hz av gyllene energi av överflöd och förbindelse med den gudomliga källan.

Så kan du använda frekvenserna till din fördel

Alla de olika Solfeggio-frekvenserna tros ha en unik vibration och helande kraft. De kan därmed användas på flera olika sätt för att främja en persons välbefinnande. Detta gör att de kan vara gynnsamma för dig såväl fysiskt som mentalt och andligt.

Ett av de vanligaste sätten att använda Solfeggio-frekvenser är att lyssna på musik eller toner som har skapats med hjälp av dessa frekvenser. Du kan hitta sådana på flera olika plattformar, däribland på Spotify eller YouTube. Dessa kan du med fördel spela upp i samband med att du mediterar, ägnar dig åt yoga eller utför övningar för avkoppling. Genom att göra detta främjar du ett helande och en balans.

Utöver att lyssna på Solfeggio-frekvenser kan du även använda dem vid ljudhealing. Du kan då lyssna på frekvenserna i och med att en annan person spelar olika instrument och använder diverse tekniker för att få fram dessa frekvenser i ljudbilden. På så vis kan läkandet och balansen i kropp och sinne främjas.

Fördelarna med Solfeggio-frekvenser

De Solfeggio-frekvenser som vi berättar om här tros alltså ha många och betydande fördelar. Dessutom kan de olika frekvenserna användas för att stärka ditt välbefinnande på olika sätt.

Frekvenserna kan vara ett uråldrigt och kraftigt redskap oavsett om du vill läka fysiskt, mentalt eller andligt. Detta redskap kan då nyttjas för att främja välbefinnandet samt stärka kopplingen till det andliga.

När de används i meditation eller ljudterapi kan dessa toner hjälpa till att frigöra känslomässiga blockeringar, minska stress och ångest och till och med förbättra den fysiska hälsan. Anledningen till detta ligger i hur Solfeggiofrekvenserna interagerar med kroppens energicenter.

Solfeggiofrekvenser för meditation och healing

Så hur kan du börja använda Solfeggio-frekvenser i ditt dagliga liv? Ett av de enklaste sätten är att införliva dem i din meditationspraktik. Du kan hitta meditationsspår med Solfeggiofrekvenser på nätet, eller så kan du skapa dina egna med hjälp av en stämgaffel eller en klangskål.

För att använda Solfeggio-frekvenser i meditationen behöver du bara hitta en tyst plats där du inte blir störd. Blunda och ta några djupa andetag för att centrera dig. Börja sedan spela upp Solfeggiofrekvensspåret eller använd din stämgaffel/klangskål för att skapa tonen.

När du lyssnar på frekvensen fokuserar du på det energicentrum som den motsvarar. Visualisera att energicentret blir balanserat och anpassat, och låt all negativ energi eller alla negativa känslor släppas ut. Du kanske också vill använda affirmationer eller visualiseringar för att förstärka meditationen och främja läkning.

Tips för att integrera Solfeggiofrekvenser i din dagliga rutin

Om du är intresserad av att införliva Solfeggio-frekvenser i din dagliga rutin finns här några tips för att komma igång:

 • Börja med en kort meditation: Om du är nybörjare på meditation kan du börja med några minuter per dag och arbeta dig uppåt. Du kan gradvis öka längden på din meditation när du blir mer bekväm med övningen.
 • Lyssna medan du arbetar: Du behöver inte meditera för att dra nytta av solfeggiofrekvenserna. Du kan lyssna på dem medan du arbetar, tränar eller gör andra aktiviteter.
 • Använd hörlurar: För att få full nytta av Solfeggiofrekvenserna är det bäst att använda hörlurar. Det hjälper till att blockera yttre buller och gör att du kan fördjupa dig helt i tonen.
 • Experimentera med olika frekvenser: Prova olika frekvenser och se vilka frekvenser som ger dig mest resonans. Du kanske upptäcker att vissa frekvenser fungerar bättre för dig vid olika tillfällen.

Ha tålamod: Det kan ta några veckor eller till och med månader av regelbunden träning för att se de fulla fördelarna med Solfeggiofrekvenserna.

Solfeggio och chakra

Varje enskild frekvens förknippas med ett specifikt chakra. Enligt traditionell kinesisk medicin och andra holistiska läkningsmetoder har kroppen sju huvudsakliga energicenter, eller chakran, som motsvarar olika delar av kroppen och olika aspekter av våra liv. Varje chakra har en specifik frekvens, och när dessa frekvenser är i obalans kan vi uppleva fysiska eller känslomässiga symptom.

Solfeggiofrekvenser kan hjälpa till att balansera dessa energicenter och återställa harmonin i kroppen. Till exempel sägs frekvensen 528 Hz främja läkning och omvandling, medan frekvensen 417 Hz sägs rensa bort negativ energi och främja förändring. Genom att lyssna på dessa frekvenser eller införliva dem i din meditationspraktik kan du hjälpa till att anpassa din energi och främja läkning på alla nivåer.

Solfeggiofrekvenser och Chakrabalansering

Som tidigare nämnts kan Solfeggio-frekvenser användas för att balansera kroppens energicenter, eller chakraner. Här är en snabb uppdelning av varje chakra och motsvarande Solfeggiofrekvens:

 • Rotchakra (Muladhara): 396 Hz
 • Sacralchakra (Swadhisthana): 417 Hz
 • Solar plexus chakra (Manipura): 528 Hz
 • Hjärtchakra (Anahata): 639 Hz
 • Halschakra (Vishuddha): 741 Hz
 • Chakra för det tredje ögat (Ajna): 852 Hz
 • Kronchakra (Sahasrara): 963 Hz

Genom att använda motsvarande frekvens för varje chakra kan du hjälpa till att balansera och anpassa dina energicentra, vilket främjar fysisk, känslomässig och andlig healing.

Vetenskapen bakom Solfeggio-frekvenser

Även om fördelarna med Solfeggio-frekvenser har varit kända i århundraden, är vetenskapen bakom dessa toner fortfarande under utforskning. En teori är att dessa frekvenser interagerar med kroppens celler och DNA och främjar läkning och regenerering.

Det finns faktiskt studier som tyder på att vissa frekvenser kan ha en positiv effekt på kroppen. En studie som publicerades i Journal of Alternative and Complementary Medicine visade till exempel att exponering för 528 Hz hade en positiv effekt på DNA-reparation. En annan studie som publicerades i International Journal of Neuroscience visade att lyssning till 528 Hz minskade ångest hos patienter som genomgick en operation.

Även om det behövs mer forskning för att fullt ut förstå vetenskapen bakom Solfeggiofrekvenserna, tyder dessa studier på att det kan finnas en verklig, mätbar fördel med att införliva dessa toner i din healingpraxis.

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke