Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Vad är ett kraftdjur?

0

Kraftdjur är en spirituell koppling till en hjälpande ande som uppenbarar sig själv för dig i form av ett djur såsom en björn, en katt eller en fågel. Det ger dig kraft, stöd och skydd. Alla tros ha några skyddande kraftdjur från barndomen och framåt. Under din livstid kan du ha flera olika kraftdjur. När ett lämnar och inget annat tar dess plats anses detta innebära att du är sårbar för otur och sjukdom.

Ditt kraftdjur behöver inte nödvändigtvis vara ett däggdjur utan kan lika gärna vara en reptil, ett havslevande djur eller en insekt. Alla levande varelser kan vara ett kraftdjur. Tamdjur anses generellt sett inte vara kraftdjur eftersom de redan tjänar människan. Ett tamdjur kan ändå vara ett kraftdjur, men det är mer sannolikt att det rör sig om ett vilt och otämjt djur. Vilka gåvor ett visst djur tros ge till individen varierar mellan olika kulturer.

Det är viktigt att du ärar ditt kraftdjur. Här i västvärlden lär vi oss sällan att uppskatta djuren och det de tillför våra liv. Genom att ära ditt kraftdjur låter du det veta att dess hjälp är uppskattad. Djurets ande ägnar tid åt att hjälpa dig med ditt liv. Genom att vörda kraftdjuret får du också en starkare koppling till det. Det kan vara så enkelt som att du säger ett tack inuti dig själv, eller att du införskaffar ett föremål som representerar ditt kraftdjur och placerar detta där du kan se det under dagen.

Så hittar du ditt kraftdjur

Barn dras naturligt till djur. Det kan till exempel röra sig om uppstoppade djur, djurprogram på tv, kläder med djurtryck, husdjur och liknande. Barn bygger ofta tidigt upp ett förhållande till djur och natur. När vi blir äldre kan vi finns sätt att hålla kontakt med vårt kraftdjur och stärka denna kontakt, samtidigt som vi håller oss öppna för nya kraftdjur. Även din koppling till ditt kraftdjur kan förändras över tid. Du kanske reser till Afrika för att se savannens konung i sin naturliga miljö, tar ett foto på ett lejon med din mobiltelefon och bär med dig detta i fickan.

Om du vill veta vilket ditt kraftdjur är kan du få reda på detta genom att kontakta en shaman. Du kan även upptäcka detta på egen hand. Det du då gör är att be om en dröm och se om någonting dyker upp. Du kan be kraftdjuret att visa sig för dig, och om du börjar se något djur ofta kan det vara dess sätt att visa sig för dig. Om du till exempel bläddrar igenom kanalerna på din tv och får se en björn i ett naturprogram, och senare hör någon prata om att åka till Björnsmåla för att besöka en vän, kan detta vara en ledtråd. Du kanske även ser en skylt med en björn på. Man tror att ditt kraftdjur kan kommunicera med dig genom att rikta din uppmärksamhet mot saker runt omkring dig, och denna upprepning kan därför vara ett sätt att kommunicera.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke