Numerologi – Räkna ut ditt ödestal

12

Ditt ödestal är inom numerologin ett viktigt tal som du hämtar från ditt fulla födelsenamn. Det symboliserar de möjligheter som du har till ditt förfogande, avslöjar ditt inre mål, den person du vill vara, dina talanger, förmågor och tillkortakommanden som du fick när du entrade din människokropp.

Så räknar du ut ditt ödestal

Inom den pythagoriska numerologin är varje bokstav i ditt namn kopplad till ett ensiffrigt tal, enligt nedanstående tabell (där Å och Ä räknas som A och Ö som O):

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

För att beräkna ditt ödestal tar du alla bokstäver i ditt namn och kopplar dessa till ett tal. Du gör detta för såväl ditt förnamn, eventuellt mellannamn och ditt efternamn. För varje enskilt namn lägger du sedan ihop talen separat, och minskar avslutningsvis detta till ett ensiffrigt tal. Detta gör du genom att addera de olika talen.

Exempel

Om ditt namn är Per Sven Johansson, räknar du ut ditt ödestal på följande vis:

PER

7+5+9 = 21 = 3

SVEN

1+4+5+5 = 15 = 6

JOHANSSON

1+6+8+1+5+1+1+6+5 = 34 = 7

Därefter avslutar du med att lägga ihop dina respektive namns tal. I ovanstående exempel får vi då fram följande ödestal:

3+6+7 = 16 = 7

Ditt ödestals betydelse

Ödestal 1

Detta är ett väldigt bra ödestal. Människor med detta ödestal skördar frukterna av andra och får en stor betydelse i mindre cirklar, medvetet eller omedvetet. De anses även vara tursamma. De fick en hälsosam ande i en frisk kropp och blir ofta ledare och chefer.

Ödestal 2

Detta ödestal får personer att hela tiden möta med- och motgångar. På grund av att de ofta faller offer för oförutsägbara förändringar, är dessa människor hjälplösa. De måste göra allt minst två gånger eftersom de sällan når målet första gången.

Ödestal 3

Personer med detta ödestal gavs mer än bara ett gott familjeliv. Deras partners stödjer dem och tar på sig alla hushållssysslor, vilket låter “treorna” ägna sig åt gudomliga handlingar.

Ödestal 4

Om du har detta ödestal får du aldrig tillräcklig uppskattning för ditt arbete, utan möter ständigt kritik. Detta gör dig misstänksam och överdrivet försiktig, gör att du isolerar dig och känner dig övergiven och ensam.

Ödestal 5

Du som har ödestal 5 vet hur du ska lösa dina problem på egen hand och är kapabel att göra goda affärer. Du är snabb när det gäller beslutsfattande.

Ödestal 6

De personer som har ödestal 6 når framgång med hjälp av sin tur. De har allt de vill ha och bryr sig om sina vänner. De är väldigt självständiga men ändå sociala.

Ödestal 7

Om du har ödestal 7 ägnar du dig år andlighet och är bekant med tillståndet djup meditation. Mellan 30- och 45-års ålder blir din intuition mer kraftfull, och du får då förmågan att läsa människors tankar som en bok.

Ödestal 8

Dina egenskaper är iver, flitighet och stabilitet. Dina ambitioner och förmågor gör att du har vad som krävs för att nå dina mål. Dina nyckelord är auktoritet, ansvar, diskretion, erkännande och ekonomiska belöningar.

Ödestal 9

Du är ingen snobb, utan känner ett samband till allt liv och söker efter en gudomlig gnista i alla. Du försvarar mänskligheten i alla dess former, och är intresserad av healing, ekologi, musik, sång och att teckna.

Dela.

Om skribenten

12 kommentarer

 1. Förmodligen en dum fråga men om man tex bytte namn vid giftemål (såväl för- och efternamn) vilket ska man räkna på? Det namn man ¨föddes med eller det man heter nu?

 2. Christina on

  Fattas ju bokstäver om man tex heter Christina och alla bokstäver finns ju inte i tabellen ovan..tec C.. hur gör man då! :))??

  • Om du läser igen så står det så här ”Inom den pythagoriska numerologin är varje bokstav i ditt namn kopplad till ett ensiffrigt tal, enligt nedanstående tabell (där Å och Ä räknas som A och Ö som O)”

  • Ser du inte alla bokstäver från telefonen?
   Om man inte ser alla bokstäver kan man räkna bokstäverna a 1 b2 c3 d4 e5 f6 g7 h8 i9 och sedan börjar du från siffran 1 till 9 i alfabetet om och om igen.

Lämna en tanke