Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Numerologi – Räkna ut ditt ödestal

33

Numerologi – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationerNumerologi

Ödestal är inom numerologin ett viktigt tal som du hämtar från ditt fulla födelsenamn. Det symboliserar inom numerologi de möjligheter som du har till ditt förfogande, avslöjar ditt inre mål, den person du vill vara, dina talanger, förmågor och tillkortakommanden som du fick när du entrade din människokropp.

Tarotguidernas Numerolog – Ring Lady Casha här! 

Lady Cashas Blogg

Så räknar du ut ditt ödestal – Ditt namn är din destination

Inom den pythagoriska numerologin är varje bokstav i ditt namn kopplad till ett ensiffrigt tal, enligt nedanstående tabell (där Å och Ä räknas som A och Ö som O):

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

För att beräkna ditt numerologiska ödestal tar du alla bokstäver i ditt namn och kopplar dessa till ett tal. Du gör detta för såväl ditt förnamn, eventuellt mellannamn och ditt efternamn. För varje enskilt namn lägger du sedan ihop talen separat, och minskar avslutningsvis detta till ett ensiffrigt tal. Detta gör du genom att addera de olika talen.

Exempel

Om ditt namn är Per Sven Johansson, räknar du ut ditt ödestal på följande vis:

PER

7+5+9 = 21 = 3

SVEN

1+4+5+5 = 15 = 6

JOHANSSON

1+6+8+1+5+1+1+6+5 = 34 = 7

Därefter avslutar du med att lägga ihop dina respektive namns tal. I ovanstående exempel får vi då fram följande ödestal:

3+6+7 = 16 = 7

Ditt ödestals betydelse inom numerologi

Ödestal 1

Detta är ett väldigt bra ödestal. Människor med detta ödestal skördar frukterna av andra och får en stor betydelse i mindre cirklar, medvetet eller omedvetet. De anses även vara tursamma. De fick en hälsosam ande i en frisk kropp och blir ofta ledare och chefer.

Ödestal 2

Detta ödestal får personer att hela tiden möta med- och motgångar. På grund av att de ofta faller offer för oförutsägbara förändringar, är dessa människor hjälplösa. De måste göra allt minst två gånger eftersom de sällan når målet första gången.

Ödestal 3

Personer med detta ödestal gavs mer än bara ett gott familjeliv. Deras partners stödjer dem och tar på sig alla hushållssysslor, vilket låter “treorna” ägna sig åt gudomliga handlingar.

Ödestal 4

Om du har detta ödestal får du aldrig tillräcklig uppskattning för ditt arbete, utan möter ständigt kritik. Detta gör dig misstänksam och överdrivet försiktig, gör att du isolerar dig och känner dig övergiven och ensam.

Ödestal 5

Du som har ödestal 5 vet hur du ska lösa dina problem på egen hand och är kapabel att göra goda affärer. Du är snabb när det gäller beslutsfattande.

Ödestal 6

De personer som har ödestal 6 når framgång med hjälp av sin tur. De har allt de vill ha och bryr sig om sina vänner. De är väldigt självständiga men ändå sociala.

Ödestal 7

Om du har ödestal 7 ägnar du dig år andlighet och är bekant med tillståndet djup meditation. Mellan 30- och 45-års ålder blir din intuition mer kraftfull, och du får då förmågan att läsa människors tankar som en bok.

Ödestal 8

Dina egenskaper är iver, flitighet och stabilitet. Dina ambitioner och förmågor gör att du har vad som krävs för att nå dina mål. Dina nyckelord är auktoritet, ansvar, diskretion, erkännande och ekonomiska belöningar.

Ödestal 9

Du är ingen snobb, utan känner ett samband till allt liv och söker efter en gudomlig gnista i alla. Du försvarar mänskligheten i alla dess former, och är intresserad av healing, ekologi, musik, sång och att teckna.

Spådam sierska

Fakta om numerologi:

Vad du behöver veta för att förstå siffrornas makt
Numerologi är studiet av siffror och hur de kan avslöja insikter om våra personligheter och vår framtid. Även om detta kan låta som något från en saga eller en medeltida text är numerologi fortfarande en utbredd tro i många kulturer runt om i världen. Tanken att siffror har någon form av mystisk kraft är på intet sätt ett nytt koncept. Faktum är att den har funnits i tusentals år. Men trots sin långa historia är numerologin fortfarande relevant idag. Men med så många olika tankesätt när det gäller numerologi är det lätt att bli förvirrad om vad det är och vad det betyder. Hur kan man ens börja förstå siffrornas kraft? För att hjälpa dig att förstå denna metod bättre har vi sammanställt några användbara fakta om numerologi som kommer att besvara dina frågor och kasta ljus över varför denna metod har bestått så länge.

Vad är numerologi?
Numerologi är ett system för att analysera betydelsen av siffror och deras förhållande till varandra. Det är en tro på att alla aspekter av livet, inklusive personlighetsdrag, psykologiska tillstånd och händelser som händer oss, kan förutsägas med hjälp av siffror. Numerologi har faktiskt funnits i tusentals år. Den utvecklades först av egyptierna, som trodde att siffrorna representerade gudarna. Även om numerologi ofta förknippas med astrologi är det faktiskt en separat metod i sig själv. Även om numerologin använder sig av astrologiska tecken för att hjälpa till att bestämma personlighetstypen är den inte en helt korrekt förutsägelse i sig själv. Eftersom varje nummer har sin egen betydelse används numerologi bäst i samband med andra former av divination, som astrologi eller handmallära.

Hur fungerar numerologi?
Numerologi är studiet av siffror och hur de kan avslöja insikter om våra personligheter och vår framtid. Metoden för att beräkna dessa nummer sägs vara baserad på personens födelsedatum. De som praktiserar numerologi är kända som “numerologer”. Dessa numerologer har ett system som de följer för att bestämma vilka nummer som är förknippade med vissa egenskaper. Det finns två olika system för numerologi som vanligtvis används. Det första är känt som “västerländsk numerologi”. Detta system bestämmer siffrorna i ditt namn genom att lägga ihop värdena för varje bokstav. Det andra systemet är känt som “östlig numerologi”. Detta system bygger på de siffror som finns i I Ching, ett kinesiskt orakel.

Vem praktiserar numerologi?
Människor från alla samhällsskikt praktiserar numerologi. Man tror att vem som helst kan använda numerologi för att få insikt i sig själv och sitt liv. Även om numerologi inte är något som kan användas för att förutsäga framtiden kan den hjälpa dig att förstå dig själv bättre. Även om numerologi inte är något som kan användas för att förutsäga framtiden kan den hjälpa dig att förstå dig själv bättre.

Vad innebär numerologi?
Numerologi är studiet av siffror och hur de kan avslöja insikter om våra personligheter och vår framtid. Metoden för att beräkna dessa nummer sägs vara baserad på personens födelsedatum. Personer som praktiserar numerologi kallas numerologer. Dessa numerologer har ett system som de följer för att bestämma vilka nummer som är förknippade med vissa egenskaper. Det finns två olika system för numerologi som vanligtvis används. Det första är känt som västerländsk numerologi. Detta system bestämmer siffrorna i ditt namn genom att lägga ihop värdena för varje bokstav. Det andra systemet är känt som östlig numerologi. Detta system bygger på de siffror som finns i I Ching, ett kinesiskt orakel.

Varifrån kommer numerologin?
Numerologi är studiet av siffror och hur de kan avslöja insikter om våra personligheter och vår framtid. Även om detta kan låta som något från en saga eller enMedialitet medeltida text är numerologi fortfarande en utbredd tro i många kulturer runt om i världen. Tanken att siffror har någon form av mystisk kraft är inte på något sätt ett nytt koncept. Faktum är att den har funnits i tusentals år. De som utövar numerologi tror att siffrorna har en särskild betydelse för varje individ. Dessa nummer är baserade på en persons födelsedatum och namn. Numerologer anser att dessa nummer avslöjar information om en persons karaktär, potential och öde. Numerologins ursprung är nära sammankopplat med astrologi och ockultism. Idén om att använda siffror för att förutsäga framtiden går tillbaka till de gamla civilisationerna i Egypten, Kina och Indien.

Betydelsen av siffror
Vad betyder siffror för dig? Många människor tar sig inte tid att tänka på det. Även om de är mer än bara en sekvens av siffror som visas på en skärm eller på ett papper har siffror en viss betydelse i våra liv. Även om de inte är lika högt värderade som ord har de mycket makt. Siffrorna ett till nio har var och en sin egen speciella betydelse, och när de kombineras kan de avslöja mycket om en person och vad den upplever i sitt liv. Siffror används i många sammanhang, bland annat inom astrologi, numerologi och vetenskap. De kan också användas inom magi och divination. Varje tal bär på en specifik betydelse som kan tillämpas i många olika sammanhang. Att förstå dessa nummer kan kasta ljus över din personlighet, potential och till och med ditt öde.

3 sätt på vilka numerologin formar våra liv
– Personlighet och beteende: De siffror som förekommer i ditt namn och födelsedatum avslöjar aspekter av din personlighet och ditt beteende. De kan berätta hur du reagerar på vissa situationer och vilken typ av människor du sannolikt kommer att attraheras av och bilda vänskap med.
– Hälsa och välbefinnande: Ditt födelsedatum och siffrorna i ditt namn spelar också en roll för din hälsa och ditt välbefinnande. De siffror som förekommer i ditt namn kan avslöja potentiella hälsoproblem och föreslå sätt att förhindra att de utvecklas till allvarliga problem.
– Öde och framtid: Siffrorna som förekommer i ditt namn och ditt födelsedatum kan också användas för att förutsäga din framtid. Enligt numerologin har varje nummer mellan ett och nio en motsvarande betydelse. När dessa nummer läggs ihop kan man använda dem för att förutsäga vilka händelser som kommer att inträffa i någons liv.

Hur man läser och tolkar numeriska koder
Om du vill använda numerologi för att få insikt i dig själv och ditt liv måste du först hitta de numeriska koder som är förknippade med ditt namn och ditt födelsedatum. När du väl har dessa koder kan du tolka vad de betyder och hur de kan tillämpas på ditt liv. Du kanske vill använda en numerologikalkylator för att göra det lättare. Dessa kalkylatorer finns tillgängliga på nätet, och de gör det snabbt och enkelt att beräkna de numeriska koder som är förknippade med ditt namn och födelsedatum. När du väl har dessa koder kan du använda dem för att tolka vad de betyder och hur de kan tillämpas i ditt liv. Du kan också använda koderna som ett sätt att ge ditt namn en ny betydelse om du inte gillar det. Låt oss till exempel säga att ditt namn är Mildred, men att du verkligen skulle vilja ändra det till något som Miranda. Du kan använda en numerologikalkylator för att fastställa att de numeriska koderna för Miranda är 9, 18 och 2.

Slutsats
De fakta om numerologi som vi har behandlat här tyder på att detta är en mycket intressant och insiktsfull praktik. Även om det kan verka konstigt till en början, när du väl förstår innebörden bakom siffrorna blir det begripligt. Och om du vill få insikt i dig själv och ditt liv kan numerologi vara ett utmärkt verktyg att använda. Om du vill lära dig mer om numerologi är det här ett bra ställe att börja. Med dessa fakta och siffror i bagaget kan du börja förstå siffrornas makt och hur de kan forma våra liv.

 

Dela.

Om skribenten

33 kommentarer

 1. Stina den

  Förmodligen en dum fråga men om man tex bytte namn vid giftemål (såväl för- och efternamn) vilket ska man räkna på? Det namn man ¨föddes med eller det man heter nu?

  • Vivi den

   Det man föddes med.

 2. Thomas den

  ödes talet 13 finns inte

  • Vivi den

   13 = 1+3=4

   • Anna den

    Tack för ditt inlägg!
    Jag får 3 och min partner får också 3 gällande ödestal. Gällande det nummer man får när man räknar ihop hela födelsedatumet får jag 5 o han 4. Betyder detta ngt för relationen? Mitt
    Många tack, Anna

    • Vivi den

     Kan tyvärr inte svara på det utan ta gärna kontakt med en nummeriolog som tittar närmare på er konstellation. kram vivi

  • Anna Norberg den

   11.11 betyder?

 3. Christina den

  Fattas ju bokstäver om man tex heter Christina och alla bokstäver finns ju inte i tabellen ovan..tec C.. hur gör man då! :))??

  • Vivi den

   Om du läser igen så står det så här “Inom den pythagoriska numerologin är varje bokstav i ditt namn kopplad till ett ensiffrigt tal, enligt nedanstående tabell (där Å och Ä räknas som A och Ö som O)”

 4. Håkan Dahlman den

  Det finns ju ingen bokstav H

  • Vivi den

   Jo H = 8

 5. Carinajonsson den

  Glädje

 6. Rasmus den

  Vad har bokstaven “i” för siffra?

  • AnnCatrin den

   Ser du inte alla bokstäver från telefonen?
   Om man inte ser alla bokstäver kan man räkna bokstäverna a 1 b2 c3 d4 e5 f6 g7 h8 i9 och sedan börjar du från siffran 1 till 9 i alfabetet om och om igen.

 7. AnnCatrin den

  När jag tittade i telefon saknades bokstäver. De finns när jag går in på plattan eller datorn

 8. StarLight den

  Hur kan Ödestal o Persontal vara samma?
  De räknas ut på samma sätt.

  Vokaler o Konsonanter är det väl som visar + eller – .

  • Vivi den

   Genom namnets siffror kan man förstå den sanna personligheten och ödet. Det är samma, inläggen är skrivna av 2 olika personer vid 2 olika tillfällen.

   • InteÖvertygad den

    Jag har tidigare använt en bok om Numerologi, och där skiljer sig ödestalet och Personlighetstalet genom att man räknar vokaler i det ena räknesättet och konsonanter i det andra. Varför räknar ni annorlunda på den här hemsidan?
    Numerologi kan väll ändå bara räknasut på ett sätt?

    • Vivi den

     Hej! Dubbelkollar med den som skrivit artikel och ändrar om det behöver göras. Tack för din uppmärksamhet. Kram vivi

    • Lena Brandberg den

     Tack en utomordentligt god beskrivning kortfattad och mycket tydlig.
     Jag gillar Er!
     Varma hälsningar
     Lena Ursula

     • Vivi den

      Tack, kram vivi

 9. StarLight den

  Vad är skillnaden mellan Ödestal, Namntal, Livstal, Personlighetstal, Livsväg?

  Hur skiljer sig Traditionell Numerologi från Tarot Numerologi?

  • Vivi den

   Vet tyvärr inte vad Tarot numerologi är.

 10. Sofia den

  Hej,
  Hur räknar man ett namn som förbinds med ett bindestreck, som mona-maj.

  • Vivi den

   Räkna det som ett namn.

 11. Eero Hirvelä den

  Fattar hur man räknar ut det

 12. linnea den

  jag får 19 som sedan blir 1 + 9 = 10? men 10 finns inte?

  • Vivi den

   Hej! 1+0 = 1. Kram vivi

 13. Alexander Andersson den

  Hej
  Mitt namn är Alexander och jag fick talet 39 på mitt första namn, hur ska jag göra. jag kan inte få det till ett ensiffrigt tal.

  • Vivi den

   3+9 = 12, 1+2 = 3. Ha en fin helg! Vivi

 14. Marielouise Andersson den

  Nytt efternamn vid urlandsflytt och tänka på om mitt efternamn det förstå är det viktigaste att rakna ut

 15. Berit den

  Om man är född med dubbelt efternamñ, då ska väl båda räknas ?

  • Vivi den

   Ja

Lämna en tanke