Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Getens år

0

Geten är det åttonde djuret i den kinesiska zodiaken. Enligt mytologin ska Jadekejsaren ha sagt att ordningen i zodiaken skulle bestämmas utifrån den ordning i vilken de olika djuren anlände till hans fest. Geten och hjorten gav sig iväg tillsammans, men de var tvungna att ta sig över en flod. Det fanns inga båtar att tillgå så de tvingades simma över floden. Hjorten klarade inte av detta och gav upp. Geten kämpade på och tog sig slutligen till festen som åttonde gäst. Enligt en annan sägen gav Buddha åren sina djursymboler på sin dödsbädd.

Inom den kinesiska kulturen symboliserar geten fromhet, renhet och vänlighet. Getar är älskande och osjälviska varelser som alltid tänker på andra, även då det går emot deras egna intressen. Xiezhi (獬豸) är för övrigt namnet på en enhornad get som förekommer inom mytologin, där denne fungerade som assistent åt Ghao Yao (皋陶), rättvisans gud.

De senaste åren då getens år har fallit in är: 2015, 2003, 1991, 1979, 1967, 1955 och 1943. Nästa gång som detta inträffar är 2027.

Personlighet och egenskaper

Getter kan uthärda vilka utmaningar som helst. Detta är deras mest märkbara egenskap. De är starka och spänstiga, men deras blidhet kan vara missvisande. De har ett stort mått tålamod och motivation. I egenskap av tysta betraktare, tar getter hänsyn till alla aspekter innan de fattar ett beslut. De agerar aldrig tanklöst och kan på ett framgångsrikt sätt slutföra uppgifter.

Getter älskar dessutom barn, djur och natur. De är väldigt renliga och kan ofta ses organisera sina hem. De är också väldigt generösa när det kommer till deras tid och pengar. Oavsett vad sätter de alltid andras behov framför sina egna. Deras inneboende envishet kan dock ibland försvåra kommunikationen.

Tack vare sin milda personlighet kan de få många vänner. De är empatiska och försöker alltid att förlåta andra genom att sätta sig in i deras situation. De brusar sällan upp vid bråk då de bara vill att bråket ska ta slut. När de befinner sig i fara kan de dock bli defensiva.

Getters hälsa och livsstil

Getterna är inte de mest hälsosamma av djuren i zodiaken. De är svagare än övriga djur och deras hälsa påverkas av de skiftande årstiderna. Deras mentala inställning är dock deras största svaghet. De blir ofta stressade och frustrerade. På grund av sina egenskaper kan deras uppmärksamhet också fångas av de minsta tänkbara problemen. Detta gör dem spända och nervösa, vilket oundvikligen leder till sjukdom.

Getter drabbas ofta av förkylningar. Halsont, huvudvärk och rinnsnuva är vanliga symptom. De löper även ökad risk att drabbas av hjärtproblem.

Yrken som lämpar sig bra för getter

Getter älskar att hjälpa till och att ta hand om andra. De lämpar sig därför utmärkt för vårdyrken. Sjuksköterska och vårdare är två exempel på yrken som passar geten som handen i handsken. Getter ser till minsta lilla detalj och lägger sin själ i arbetet. Eftersom de är känsliga och intelligenta, gör sig getter även bra inom konstnärliga yrken. De saknar aldrig kreativ inspiration och kan i denna typ av yrke hitta en mer stabil miljö. Detta är någonting som getter behöver för att känna sig trygga och säkra.

Ett annat rutinmässigt och stabilt karriärsval är lärare. Detta yrke har inte särskilt många externa influenser som stör. Detta gör att geten kan koncentrera sig på att utföra arbetsuppgifterna på bästa sätt.

Getter bör inte sträva efter karriärer inom konkurrensinriktade branscher såsom media eller finansbranschen. Dessa branschers höga intensitet skulle göra dem förvirrade och oroliga. Getter bör även tänka på att interagera med alla i arbetslaget, snarare än att bara kommunicera med några av medarbetarna.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke