Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Kaninens år

0

Kaninens år – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer. 

Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot bok böcker

Kaninens år i den kinesiska almanackan

Zodiakens fjärde djur är kaninen. Enligt legenden är kaninen stolt — rent av arrogant — när det kommer till dess hastighet. Han hade alltid retat sin granne oxen för hur långsam denne var. En dag bestämde sig Jadekejsaren, enligt en sägen, för att den ordning i vilken zodiakens djur anlände till hans fäst skulle bestämma deras ordning i zodiaken. Kaninen gav sig iväg i gryningen. Men när han kom fram kunde han inte se några av de övriga djuren.

Kaninen trodde förstås att han var först, så han gick iväg till sidan för att ta en tupplur. När han vaknade hade dock tre andra djur anlänt. En av dessa var den oxe som han alltid hade sett ner på. På detta sätt fick alltså kaninen den fjärde platsen i zodiaken.

Kaninen representerar i den kinesiska kulturen månen. Vissa hävdar att det beror på att månens skuggor liknar en kanin, medan andra menar att det beror på kaninens rena egenskaper.

Kaninens år inföll senast följande år: 2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951, 1939 och 1927. 2023 är nästa år då detta inträffar.

Kaniner är uppriktiga i allt de företar sig. De begär även att andra behandlar dem på detta sätt.

Personlighet och egenskaper

För utomstående kan kaninens vänlighet få denne att framstå som svag och mjuk. Kaninens tysta personlighet döljer dock dess styrka och självförtroende. Kaniner rör sig stadigt mot sina mål, oavsett vilken negativitet de möter från sin omgivning.

Kaniner är skickliga på att resonera och uppmärksamma på detaljer, vilket gör dem till goda elever. De är även sociala och har en attraherande aura. De kan dock ha svårigheter att öppna upp sig för andra och flyr gärna verkligheten.

Ett simpelt och rutinmässigt liv är inget för kaninen. Även om denne är konservativ och försiktig i sitt handlande, behöver kaninen överraskas emellanåt för att liva upp sin tillvaro.

Kaniner och andra djur i zodiaken

Kaniner är mest kompatibla med getter, grisar och hundar. Såväl hunden som kaninen önskar sig en lugn och fridfull tillvaro. De samarbetar gärna tillsammans mot detta mål. Drakar har liknande mål och intressen som kaninen, men deras personligheter kan ändå krocka.

Kaninen och grisen har liknande personligheter och attraheras därför lätt av varandra. Getter behöver någon att förlita sig på, vilket gör att kaniner — som gärna tar hand om andra — kompletterar getter på ett bra sätt.

De djur som kaninen är minst kompatibel med är: tuppen, draken och råttan. Kaninen och tuppen fungerar allra sämst tillsammans. De kan börja bråka om vad som helst, inklusive vädret för dagen.

När det kommer till råttor, är förhållandet mellan dessa och kaniner vara komplicerade. Med tiden kommer skillnaderna att uppdagas och det kommer bli svårt för de bägge att komma överens.

Hälsa och livsstil

Fysiskt sett har kaniner inget att oroa sig över när det kommer till hälsa. De små problem som kan uppstå har tydliga symptom. Detta gör att de flesta kaniner tar sina hälsoproblem på allvar och uppsöker vård innan dessa förvärras.

Kaniner kan dock ha dåliga kostvanor. De har sällan en balanserad diet, utan tenderar att äta för mycket eller för lite av vissa livsmedel. Detta kan leda till problem kopplade till urinvägarna.

Det största problemet är dock deras osäkerhet. Kaniner kan lätt drabbas av ångest och depression. De bör därför försöka släppa sina problem och vara väl förberedda på oväntade svårigheter.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke