Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ormens år – kinesisk astrologi

0

Det sjätte zodiakdjuret i den kinesiska astrologin är ormen. Det sägs att Jadekejsaren (玉帝) ska ha bestämt ordningen i zodiaken utifrån den ordning i vilken de olika djuren anlände till hans fest. Ormen och draken var goda vänner tack vare att de liknade varandra till utseendet. De anlände också samtidigt, men på grund av storleksskillnaden upptäckte Jadekejsaren draken först och därefter ormen.

Ormens senaste år var 2013, och dessförinnan 2001, 1989, 1977, 1965, 1953 och 1941. Nästa årtal då ormens år infaller är 2025.

Ormen är ett zodiakdjur som ofta innebär ondska och mystik såväl som skarphet och förutsägelse. På vissa platser tror man att det för med sig något gott att finna en orm i trädgården. I de flesta fall anses dock detta djur vara ont, och det kan göra människor vettskrämda. Det finns vissa kinesiska uttryck som visar på faran med ormen, såsom att man förlorar tio år genom att bli biten av detta djur.

Ormens personlighet och kompabilitet med andra zodiakdjur

Ormar är sofistikerade och kännetecknas av att de har humor. De gillar inte kallprat eller att tala om små vardagsproblem. När det är kaos befinner de sig i stormens öga. Ormar har förmågan att behålla lugnet och lugnt finna en lösning på olika slags problem. En orm tar alltid fram en ny plan och följer den utan att förlita sig på vad andra säger. Vanligtvis har de rätt, men detta beteende gör också att andra får svårt att lita på dem.

Man bör inte döma en orm utifrån dess utseende. De är långsamma och lata vilket döljer hur pass snabbtänkta de är. Förutom att vara lugna är de även alerta och uppmärksamma.

Personer som är födda i ormens år passar bäst tillsammans med drakar och tuppar. Dessa zodiakdjur har en varaktig dragkraft till varandra. Allra sämst fungerar ormen tillsammans med tigrar, kaniner, får, grisar och andra ormar. Detta har att göra med att missförstånd ofta uppstår när ormar kommer i kontakt med dessa.

Kvinnliga ormar

Kvinnor födda i ormens år är eleganta och vackra på såväl insidan som utsidan. De har ett stort självförtroende som tar uttryck i deras känsla för stil och uppskattning för konst. De ligger alltid steget före även om de till synes inte verkar särskilt engagerade. Kvinnliga ormar ställer höga krav på sina vänner och har ett begär för makt och rikedom. Detta är också någonting de ofta uppnår tack vare sin intelligens.

Deras största problem är dock deras avundsjuka. De klarar inte av att se andra vara mer framgångsrika, vilket dock motiverar dem att arbeta hårdare och förbättra sig.

Manliga ormar

Män som är födda i ormens år är erfarna och mystiska. De vet hur man säger de rätta sakerna och kan alltid skämta även i de svåraste situationerna. Manliga ormar tror på romantik och bjuder ofta sina käraste med trevliga överraskningar.

Förutom att vara empatiska är de också kreativa. De behöver dock vara i centrum av uppmärksamheten och blir lätt avundsjuka, vilket gör det svårt för dem att socialisera.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke