Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Oxens år

0

Inom den kinesiska astrologin finns en cykel med 12 stycken olika djur. Dessa djur avser varsitt år, och efter 12 års cykel börjar det alltså om igen. Den kinesiska astrologin kallas också ibland för den kinesiska zodiaken, som man anser grundades av kejsaren Qin Shi Huangdi som levde på 200-talet före Kristus. Under denna tidsperiod trodde man dels på Buddha och dels på astrologi. Kejsaren sammanförde dessa två.

Hur det kommer sig att det är 12 djur beror på en buddhistisk tradition. Enligt denna tradition träffade 12 olika djur Buddha på dödsbädden och för att hedra att bara 12 av alla jordens djur kom till honom, döpte han åren efter dem. Även ordningen på åren beror på vilken följd djuren kom till Buddha.

Djuren sammanförs också med ett element för varje år. Eftersom det finns fem element (vatten, eld, metall, trä och jord) blir en cykel fullständig på 60 år, det vill säga när alla djur har sammanförts med alla element.

Utifrån den kinesiska zodiaken tillhör man som människa ett visst djur och ett element. Man får också speciella egenskaper utifrån vilket år man är född och vilket element man tillhör.

Egenskaper för dig som är född i oxens år

För dig som är född i oxens år: 1913, 1925, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997 eller 2009, innebär det att du har egenskaper som konservativ, oberoende och respektfull. Du tycker om fred och är stark utifrån ett fysiskt perspektiv. En oxe är både envis och tålmodig, vilket passar bra i ledarrollen då det även är trygga och kan hålla huvudet kallt i stressfyllda situationer. En oxe hetsar nämligen upp sig i det första taget.

En nackdel som en oxe kan ha är att de ibland kan verka vara buttra och ber aldrig om hjälp. En person som är född i oxens år är hängiven, arbetar hårt och på sätt når framgång inom sitt gebit. Risktagande är inget som en oxe ägnar sig utan, utan ogillar förändringar och trygga investeringar.

Kända personer som är födda i oxens år

Kända personer som är födda i oxens år är flera musikaliska genier såsom Bach, Händel och Sibelius. En person som är född i oxens år anses nämligen vara väldigt musikalisk av sig. Även modernare musiker som till exempel Chuck Berry, Ulf Lundell och Bruce Springsteen är födda i oxens år. Supermodellen Kate Moss och ishockeyspelaren Peter Forsberg är två andra kända personer som är födda under detta speciella år.

Så väljer du rätt partner om du är född i oxens år

En person som är född i oxens år är ofta väldigt mån om sin familj och sitt hem. En oxe kan till ytan anses vara oromantisk men känner en stark kärlek till de som är oxen nära. Oxar tycker även om stabilitet och lojalitet i en relation, och tar även ofta lång tid på sig för att skapa en intim och tillitsfull relation med någon annan person. När de väl har uppnått denna relation, är en oxe trogen för evigt. För en oxe passar tuppen, råttan eller ormen bäst.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke