Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Tigerns år

0

Inom den kinesiska astrologin är den kinesiska zodiaken av central betydelse. Med utgångspunkt i den kinesiska zodiaken kan man sia om framtiden. Den kinesiska zodiaken, som också kallas för den kinesiska kalendern, har bland annat en 12-årig cykel med olika djurnamn. Den kinesiska zodiaken kom till av kejsaren Qin Shi Huangdi på 200-talet före Kristus. Eftersom folket på denna tid trodde både på astrologi och Buddha, sammanförde kejsaren Huangdi dessa livsåskådningar.

Enligt den buddhistiska traditionen kom de 12 djuren till genom att det var endast de av alla djur som besökte Buddha på hans dödsbädd. För att hedra de få djur som kom och besökte honom, döpte Buddha åren efter de djur som kom till honom. Det finns en förutbestämd ordning på djuren och åren i den kinesiska zodiaken, och är efter den ordning som de besökte Buddha. Ordningen var följande: råtta, oxe, tiger, kanin, drake, orm, häst, får, tupp, hund och slutligen gris.

Vem är född i tigerns år?

Den som är född i tigerns år är född utan något av följande år: 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 eller 2010.

Egenskaper hos den som är född i tigerns år

En tiger förknippas ofta med mod och tuffhet. En person som är född i tigerns år är ofta respekterad och beundrad. En tiger kan dock hamna i bråk med andra människor, framförallt om den andra parten är äldre eller högt ansedda. Det kan också hända att tigern kör över andra människor, men en tiger har samtidigt ett gott hjärta trots att det kan bli fel ibland. Ibland kan en tiger ha svårt att bestämma sig och kan därmed ta mindre bra beslut.

En tiger är positiv och går gärna sin egen väg. En tiger är också generös mot andra människor, speciellt när det kommer till kärlek. Den som är född i tigerns år är ofta en självklar ledare och tävlingsmänniska som gillar utmaningar och inte ger upp.

Kändisar som är födda i tigerns år

Bland de kända personer som är födda i tigerns år återfinns bland annat Karl Marx, Marco Polo och Beethoven. Bland de svenska kändisarna finns till exempel Ingvar Kamprad och Markoolio.

Att finna rätt partner för den som är född i tigerns år

Den som är född i tigerns år är äventyrlig och hyser en djup passion och romantik. En tiger är inte heller rädd för att visa vad och hur mycket partnern betyder för dem. I en relation är oftast tigern den dominerande parten. En ung tiger kan vara lite väl hungrig på kärlek, men detta brukar gå över med tiden.

En tiger har den ultimata partnern med någon som är född i hästens eller hundens år. Det kan också fungera med en drake, men risken finns att förhållandet blir väldigt stormigt. Den partner som fungerar sämst med en tiger är ormen eller apan, men inte heller oxen eller kaninen passar särskilt bra i en kärleksrelation. Två tigrar blir inte heller det bästa eftersom det kan vara svårt med harmonin i relationen.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke