Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Tuppens år 2017

0

Tuppen är det tioende djuret i den kinesiska zodiaken. Varje år är kopplat till ett djur enligt en 12-årscykel. Enligt denna infaller tuppens år alltså 2017 och 2029, och har tidigare infallit bland annat år 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993 och 2005. Turfärgerna under tuppens år är guld, brunt och gult. Turnumren är 5, 7 och 8, medan turblommorna är den småblommiga sabelliljan och axcelosian.

Tursamma väderstreck för “tuppar” är syd och sydöst. Saker som tuppar bör undvika är bland annat otursfärgen röd, siffrorna 1, 3, och 9, vädersträcket öst. Det som kännetecknar tuppens personlighet är att hen är observant, hårt arbetande, självsäker, modig, talangfull, och ärlig. Tuppar lämpar sig bäst för arbeten som till exempel säljare, restaurangägare, atlet, lärare, journalist, kirurg, och servitör/servitris.

Tuppens personlighet

Personer som är födda i något av tuppens år är väldigt uppmärksamma. De är hårt arbetande, fyndiga, begåvade och modiga, samt mycket säkra på sig själva. Tuppar är alltid aktiva och underhållande, samt pratsamma, frispråkiga, öppna, ärliga, uppriktiga och lojala personer. De gillar att stå i centrum för uppmärksamheten och framstår alltid som vackra och attraktiva. Tuppar är som lyckligast när de är omgivna av andra, vare sig de är på en fest eller någon annan social sammankomst. De njuter av rampljuset och tar varje chans att visa upp sin charm. Tuppar förväntar sig att andra ska lyssna på dem medan de talar, och kan bli upprörda om så inte är fallet. Tuppar är också fåfänga och skrytsamma, och vill gärna berätta om sig själva och sina prestationer.

Tupparnas ständigt sökande efter andra uppmärksamhet kan ibland irritera människorna som finns runt omkring dem. De personer som är födda i något av tuppens år är generellt sett friska individer. De är aktiva och ägnar sig åt sporter såsom simning och vandring. Tuppar blir inte sjuka särskilt ofta, eftersom de tenderar att bekämpa sjukdomar på ett bra sätt. Även när de blir sjuka, känner de sig snabbt bättre. Tuppar är lite känsliga, och kan lätt bli stressade mellan varven. Tuppar har en högre grad av motivation än de andra djuren i den kinesiska zodiaken, vilket gör att karriären ofta är en prioritet i deras liv. Tuppar är hårt arbetande mångsysslare som utan problem kan klara av en hel rad olika yrken.

Födelsetecken i kinesisk astrologi

Enligt den kinesiska astrologin, är året för en persons födelsetecken (på kinesiska kallat ben ming nian) det mest olyckliga året under hela 12-årscykeln. Under de år som motsvarar ditt tecken, förväntas lyckan i alla olika aspekter av ditt liv inte vara särskilt bra. Därför bör “tuppar” vara lite mer försiktiga under tuppens år, det vill säga bland annat 2017. Tuppens år börjar inte den 1 januari 2017 enligt gregorianska kalendern, som vi i Sverige införde år 1753, vilket man skulle kunna tro. Den kinesiska nyårsdagen infaller nämligen den 28 januari, vilket innebär att den dagen nästkommande år är den dag då tuppens år börjar. Därför bör tuppar som är födda i januari och februari titta lite närmare på datumen för att bekräfta sitt faktiska födelsetecken.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke