Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ulrica på linjen berättar om sin spännande utbildning till Hypnosterapeut

4

Ulrica på linjen är utbildad Hypnosterapeut. Här får du lite spännande och intressant  läsning om hennes resa. / Vivi

Ulrica:bild ulrica svensk

Jag har läst till hypnosterapeut och det är en utav dem häftigaste upplevelserna jag har varit med om.

Detta med hypnos har jag alltid varit intresserad av och när jag bestämde mig för att sluta röka med hjälp av hypnos, så inser jag att varför inte slå två flugor i en smäll och utbilda mig till hypnosterapeut och sluta röka samtidigt? Jag började leta efter utbildningar och fann en utbildning som jag fastnade för på en gång. Anmälde mig omgående och kände att detta var så rätt för mig!

Tårarna rann när jag äntligen kunde få förlåta

Alla dessa utbildningstillfällen har givit så mycket och vet ni vad!!! Jag är rökfri också 🙂 Jag gjorde en session som det heter inför alla mina studiekamrater och min mentor Jack tar ner mig i hypnos. Vi går tillbaka i tiden i mitt liv och finner tillfällen som jag inte ens kommer ihåg har existerat. Dessa minnen har påverkat mig i mitt liv och den person som jag fick kommunicera med fick jag också möjlighet att förlåta. Tårarna rann ner för mina kinder och jag förlät personen och det var en sådan stark och otrolig upplevelse. Just själva ordet förlåtelse för det denna personen har gjort och att personen i fråga inte förstod bättre, för hade han förstått bättre så hade han gjort annorlunda. Det roliga var att jag hade tidigare sagt till Jack att jag har haft en fantastisk uppväxt och att jag har inget att ta fram, men han visste bättre och tji fick jag.

Hypnosen har gjort mig rökfri och snart fobifri

Har nu blivit rökfri och glad för att jag gjort detta. Har upplevt så mycket mer med hypnos som tidigare liv resor och spirituella resor, ska även lösa min fobi för ormar med hypnos snart.

Tidigare liv med hypnos

Min tidigare liv resa var också väldigt stark då jag upptäcker att mycket i mitt nuvarande liv har blivit påverkat därifrån. Men med hjälp utav hypnos har jag kunnat frigöra den blockeringen så ni förstår det finns så mycket man kan använda hypnos till och jag ska på så kortfattat sätt som möjligt förklara vad hypnos är.

10656381_10153115104317306_99669603_nHYPNOS

Själva ordet hypnos kommer från grekiskan som betyder sömn och härstammar från den grekiska sömnguden Hipnos. Men i själva verket har det väldigt lite med sömn att göra, utan hypnos är ett tillstånd där våra sinnen blir mer fokuserade. Många gånger är ordet hypnos väldigt laddat eftersom många förknippar det med scenhypnos eller estrad hypnos som det heter. Man tror att hypnotisören kan få en till att göra vad som helst men så är inte fallet.

Hypnos är hjälp till självhjälp och genom detta kan du lösa många problem på ett väldigt enkelt sätt genom att man samarbetar med sin hypnosterapeut. Hypnos är ett tillstånd då den medvetna delen av sinnet passeras och det undermedvetna öppnas upp. Du kommer här att tillåta dig själv att vara i ett underbart drömliknande tillstånd där du kommer till att släppa alla rädslor och tankar. Det hela handlar om att låta upplevelsen i det undermedvetna komma till dig och det är just detta hypnosterapeuten hjälper dig med.

Tekniken ger dig möjlighet att komma i kontakt med ditt undermedvetna, din kreativa intelligens, utan att det medvetna är där och analyserar eller sätter begränsningar. I kombination med samtal kan hypnos underlätta sökandet efter problemets kärna och möjliga lösningar. Det kan handla om att få kontakt med rädslor, skam eller skuldkänslor eller aspekter av dig själv som av olika anledningar hålls undan. Syftet kan vara att övervinna rädsla och hindrande känslor, integrera delaspekter, förstå, förändra och lämna gamla beteendemönster och negativa självbilder. Det kan även handla om att finna vila och återhämtning, minska stressymptom, lindra smärta och aktivera självläkande krafter. Genom hypnos kan du skapa större medvetenhet, kontroll och styrning över dina tankar, känslor och beteenden och skapa positiva förändringar. Metoden skräddarsys alltid efter dina behov.

Det medvetna sinnet

Det medvetna sinnet är vårt korttidsminne och är det sinnet som vårt svagaste och trögaste sinne,ändå så använder vi det hur mycket som helst, vissa människor använder det så mycket att det leder till utmattning och i förlängningen utbrändhet. Eftersom det är så trögt så kommer det alltid för sent och ska alltid lägga näsan i blöt. Vårt medvetna sinne representerar max 5 % av vår dagliga aktivitet

Det undermedvetna sinnet.

Det undermedvetna sinnet svarar för minst 95% av vår dagliga aktivitet. Detta sinne reagerar blixtsnabbt och är en miljon gånger starkare än det medvetna sinnet. Det kan inte skilja eller värdera. Det utför bara ett inlärt mönster. Det är här vi lagrar förträngda och låsta känslor. Dessa känslor kan triggas igång av en upplevelse som får en koppling till den förträngda känslan. Det kan ex vara en rädsla för spindlar (som vi kallar fobi). Det medvetna sinnet vet mycket väl att det är löjligt att vara rädd för den lilla spindeln, men det undermedvetna sinnet utför bara en arbetsorder (din reaktion) som i 99% av fallen har sin rot i tidigare erfarenheter. Du har kopplat ihop en obehaglig fysisk reaktion med en händelse. Våra vanor ligger också rotade i det undermedvetna sinnet.

Det omedvetna sinnet.

Det omedvetna sinnet ligger djupast inom oss och detta sinne är ett medfött sinne. Det reglerar vår inre miljö så som våra instinkter som att hjärtat skall slå, vår andning fungera, ögonen blinka, syrehalt, blodtryck osv. Man tror också att vårt immunförsvar finns på denna nivå. Här finns också vår förmåga att göra snabba bedömningar trots ofullständig information och det är det vi kallar för intuition. Det man även tror är att cellminnen från tidigare liv ligger i det omedvetna sinnet.
Livet är som en bok, du kan inte ändra de sidor som redan är skrivna.
Men du kan börja på ett nytt
kapitel

Namaste  Ulrica

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

4 kommentarer

 1. Birgit Sjögren den

  Tack för din berättelse 🙂
  Det här med hypnos är så spännande och jag är själv väldigt sugen på att, både gå till en hypnotisör o utbilda mig. Det skulle vara så spännande o utvecklande att se hur mycket mina tidigare liv påverkar min nuvarande existens. Jag har gått mycket i terapi o varit med i självhjälpsgrupper sista 30++++ åren men det finns “svarta hål” som jag inte kommer åt. Dessa “hål” tror jag att jag skulle komma åt med hypnos.

  Lycka till

  Birgit <3

 2. Catarina den

  Otroligt intressant. Var kan man lära mer om detta? Läst några böcker tidigare om regression. Finns det någon som utövar detta i Vimmerbytrakten. Nyfiken men samtidigt känns det lite skrämmande.

  Tack för intressant läsning.

  /Catarina

 3. Pingback: Ulrica Svensk berättar om hypnosutbildningen - En kraftfull utbildning i hypnos och hypnoterapi!

Lämna en tanke